Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα πραγματοποιήσει στις 11:15 μ.μ. ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Νέα Υόρκη.


Θα ακολουθήσει δήλωση του κ. Γεραπετρίτη στους δημοσιογράφους περί ώρα 11:45 μ.μ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ενόψει της ψηφοφορίας για την εισδοχή της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-26, ο υπουργός Εξωτερικών, θα συμμετάσχει από κοινού με τους υπουργούς Εξωτερικών των συνυποψηφίων κρατών-μελών, της Δανίας, του Πακιστάν, του Παναμά και της Σομαλίας, σε κοινή εκδήλωση στην έδρα του ΟΗΕ. Πρόκειται για χώρες που είναι επίσης υποψήφιες για θέσεις κρατών-μη μονίμων μελών και θα εκλεγούν, καθώς οι υποψήφιες χώρες είναι ισάριθμες με τις θέσεις.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα Ελλάδος 5:00 μ.μ., ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025-2026, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει δήλωση του υπουργού Εξωτερικών προς τους Έλληνες και ξένους ανταποκριτές, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.


Η ελληνική διπλωματία θα διεκδικήσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ψήφων στη διαδικασία εκλογής.


Η Ελλάδα θα ξεκινήσει τη θητεία της στο Συμβούλιο Ασφαλείας την 1η Ιανουαρίου 2025. Μέχρι τότε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της χώρας μας στον ΟΗΕ πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης αναμένεται να λαμβάνει μέρος στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας ως παρατηρητής, για να εξοικειωθεί με τις διαδικασίες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *