Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: «Το ΕΛΚ διεκδικεί τη συνέχιση της θητείας της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν»

«Το ΕΛΚ διεκδικεί τη συνέχιση της θητείας της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του προσερχόμενος στις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.


«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προσέρχεται στις Βρυξέλλες ως νικητής των ευρωεκλογών και δικαιωματικά διεκδικεί τη συνέχιση της θητείας της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε:  «Από εκεί και πέρα, βέβαια, τα ζητήματα που θα συζητήσουμε δεν αφορούν μόνο την κατανομή των θέσεων, αλλά και τις ουσιαστικές πολιτικές που η ΕΕ θα πρέπει να εφαρμόσει την επόμενη πενταετία.

Και θεωρώ εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι η κεντρική ατζέντα του ΕΛΚ, όπως θα εκφραστεί – ελπίζουμε – διά της νέας προέδρου της Επιτροπής δίνει πολύ μεγάλη έμφαση σε ζητήματα ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, της μετανάστευσης, της Κοινής Αμυντικής Πολιτικής, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η πράσινη μετάβαση δεν θα ζημιώσει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας.

Διότι, η συζήτηση που θα γίνει, όπως είπα, δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα, αλλά πρωτίστως και τις πολιτικές. Οπότε, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε σήμερα να ολοκληρώσουμε αυτή τη συζήτηση και να έχουμε θετικά νέα μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *