Κυρ. Πιερρακάκης: Θα στηρίξουμε τον σχολικό αθλητισμό, γιατί για εμάς σημαίνει πολλά


Άνοιξαν σήμερα (27/9) το πρωί οι πόρτες του ΟΑΚΑ για τον εορτασμό της σημερινής 11ης Πανελλήνιας και Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο να έχει γεμίσει με 4.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές.


Με σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, παρουσία και των υφυπουργών, Ζέττας Μακρή και Ιωάννας Λυτρίβη, κήρυξαν την έναρξη της αθλητικής ημερίδας «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», που σχεδιάστηκε ειδικά για τη σημερινή ημέρα, δίνοντας την εκκίνηση του προγραμματισμένου ποδηλατικού αγώνα επίδειξης.«Σε όλα τα σχολεία της χώρας γίνονται εκδηλώσεις για τον σχολικό αθλητισμό, εμείς είμαστε εδω, στον ναό του αθλητισμού για να δώσουμε ένα μεγάλο μήνυμα», είπε, καλωσορίζοντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, ο κ. Πιερρακάκης και παράλληλα συνεχάρη τους παρευρισκόμενους ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες του Παρισιού για τις επιτυχίες τους.

«Ο σχολικός αθλητισμός σημαίνει πολλά. Σημαίνει πολλά για την ισορροπία της ψυχικής μας υγείας, σημαίνει πολλά για την αντιμετώπιση του μπούλινγκ που συμβαίνει στα σχολεία μας, για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και για δημιουργήσουμε ισορροπημένους πολίτες», συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης και κατέληξε: «Θα στηρίξουμε τον σχολικό αθλητισμό, με καλύτερες υποδομές στα σχολεία, με μεγαλύτερη επένδυση σε δραστηριότητες».

«Πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες γιατί […] οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στη χώρα μας. Για αυτό αξίζει να κάνουμε πολλά για τον σχολικό αθλητισμό. Θα παλέψουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα μέσα από τον αθλητισμό», είπε απο την πλευρά του οκ. Βρούτσης.

Με τη σειρά του ευχαρίστησε τους ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες του Παρισιού, για τα συνολικά 21 μετάλλια που έφεραν. «Τους ευχαριστούμε και υποκλινόμαστε», είπε.


Λαμβάνοντας το λόγο για έναν σύντομο χαιρετισμό, οι υφυπουργοί, κ.κ. Μακρή και Λυτρίβη χαρακτήρισαν τον αθλητισμό «μάθημα και ζωή» και τους αθλητές «πρότυπο και παράδειγμα για τα παιδιά μας που μας κάνουν υπερήφανους και μας διδάσκουν κάθε μέρα».

Τον λογο πήρε και η Βασιλική Μιλλούση, αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Ολυμπιακού Ιδεώδους Αττικής, η οποία ανέφερε: «Για εμάς, ο αθλητισμός είναι η ζωή μας. Για εσάς πρέπει να είναι η καθημερινότητα: διασκέδαση, χαρά, επιμονή, υπομονή». Κατα την τελετή στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, έγινε επίδειξη ποδηλατικού αγώνα, στο αγώνισμα keirin (κίριν), από αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και στη συνέχεια, το κοινό παρακολούθησε και συμμετείχε απο τις κερκίδες στον «Μεγάλο Χορό», υπό την καθοδήγηση των ολυμπιονικών της Ρυθμικής Γυμναστικής, Κλέλιας και ‘Αννης Πανταζή, στέλνοντας μήνυμα υπέρ του αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν, επίσης, το Εργαστήρι Αθλητικής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών, «Δ. Βικέλας» και επιδείξεις στα αθλήματα μπότσια και cheerleading (τσιρλίντινγκ) από τις Εθνικές Ομάδες.

Η αθλητική ημερίδα συνεχίστηκε στο «Τείχος των Εθνών» και στο προπονητήριο Κ2 με βιωματική εμπειρία στα αθλήματα χάντμπολ, βόλεϊ, στίβο, ποδηλασία, ξιφασκία, τοξοβολία, μπόουλινγκ, χόκεϊ επί χόρτου, πυγμαχία, ράγκμπι, μπάσκετ με αμαξίδιο κ.ά.

Μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν οι ολυμπιονίκες: Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική), Αντώνης Παπακωνσταντίνου (κωπηλασία), Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση), Θεόδωρος Τσελίδης (τζούντο), Δώρα Γκουντούρα (ξιφασκία), Αλεξάνδρα Ασημάκη (πόλο), Κλέλια Πανταζή (ρυθμική), ‘Αννη Πανταζή (ρυθμική), Όλγα Βασδέκη (στίβος), Βασίλης Πολυμερος (κωπηλασία), Βούλα Ζυγούρη-Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (πάλη), Γιώργος Κουτσιούμπας (πάλη), Ξενοφών Κουτσιούμπας (πάλη), Εύη Μωραϊτίδου (πόλο), Βούλα Παπαχρήστου (στίβος), Μιχάλης Μουρούτσος (ταεκβοντό), καθώς επίσης και οι παραολυμπιονίκες: Γιώργος Καπελλάκης- Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (κολύμβηση), Γρηγόρης Πολυχρονίδης-Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών (μπότσια), Κατερίνα Πατρώνη Αργύρη (μπότσια – «βοηθός»).Στις δράσεις της ημερίδας συμμετείχαν επίσης η εθνική ομάδα χάντμπολ, η εθνική ομάδα πυγμαχίας, καθώς επίσης και η εθνική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *