Κυρ. Μητσοτάκης: Τι αναμένεται να πει στις προγραμματικές δηλώσεις – Διεθνείς επενδύσεις και ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Τη δέσμευση ότι η Ελλάδα προτίθεται να αποπληρώσει πρόωρα και συγκεκριμένα δύο χρόνια πριν τα δάνεια διάσωσης του πρώτου μνημονίου, ανέλαβε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θα είμαστε σε θέση πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε τα δάνεια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως αυτό είναι μία δέσμευση προς τους επενδυτές.


«Θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για διεθνείς επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στην ανάπτυξη, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο λόγος του χρέους μας προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό».

Η δέσμευση αυτή του πρωθυπουργού δεν αφορά μόνο την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας το συντομότερο δυνατόν, αλλά και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης συνολικά, ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού το απόγευμα της Πέμπτης στην Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, κατά την συνάντηση του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική οικονομία έχει κάνει βήματα μπροστά στο επίπεδο της αύξησης των επενδύσεων, της αύξησης των εξαγωγών, της αύξησης του ΑΕΠ, της μείωσης της ανεργίας».

«Και είναι στο χέρι μας εφαρμόζοντας την σωστή οικονομική πολιτική και ειδικά την σωστή δημοσιονομική πολιτική μακριά από δημαγωγικούς πειρασμούς, να προχωρήσουμε μπροστά, στέλνοντας το μήνυμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ότι η χώρα μας ακολουθεί μία πορεία Ευρώπης και κοινής λογικής, μια πορεία σαν κι αυτή που ακολούθησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επιταχύνοντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες και εκπλήσσοντας ευχάριστα για την αποφασιστικότητά μας. Στόχος η Ελλάδα να γίνει μια πραγματικά προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στην οικονομία», πρόσθεσε.


Σημειώνεται ότι η πρόωρη αποπληρωμή των δύο δόσεων ύψους 5 δισ. ευρώ θα γλιτώσει τη χώρα από τόκους 40 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αφήσουν ελεύθερο δημοσιονομικό χώρο για επιπλέον παρεμβάσεις.


Τώρα πλέον αναμένονται οι προγραμματικές δηλώσεις που ξεκινούν την Πέμπτη με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο, ώστε να ξεκινήσει ο δρόμος προς την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, όπως η αύξηση των εισοδημάτων και η στήριξη των πιο αδύναμων νοικοκυριών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *