Κυρ. Μητσοτάκης: Πρέπει να αποκρούσουμε τις φωνές του λαϊκισμού που μας απειλεί και από τα δεξιά και από τα αριστερά (video)

Να συμμετάσχουν στις επερχόμενες ευρωεκλογές κάλεσε τους Κρητικούς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες στο κέντρο του Ηρακλείου. Επαναλαμβάνοντας τη μεγάλη χαρά του για το γεγονός ότι η Κρήτη στις προηγούμενες εκλογές, και τον Μάιο αλλά και τον Ιούνιο του 2023,«βάφτηκε» γαλάζια, τους ζήτησε να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στην επερχόμενη εκλογική μάχη.


«Η Ευρώπη θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και στην πατρίδα μας τα επόμενα πέντε χρόνια», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η εικόνα της χώρας από το 2019 έχει αλλάξει ριζικά. «Θυμηθείτε πού ήμασταν το 2019, όταν για πρώτη φορά οι Έλληνες πολίτες μάς εμπιστεύτηκαν μία χώρα που ήταν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Το προβληματικό παιδί της ευρωπαϊκής οικογένειας. Μέσα σε πέντε χρόνια έχει μετατραπεί σε μία χώρα η οποία σε πολλούς τομείς είναι παράδειγμα προς μίμηση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και διευκρίνισε: «Ξανακερδίσαμε τη χαμένη μας αξιοπιστία στην Ευρώπη και η φωνή μας ακούγεται ισχυρή».

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους στον πεζόδρομο της Δικαιοσύνης, όπου βρίσκεται και το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξή τους στις εκλογές, τονίζοντας πως στόχος είναι να γίνει η δυνατότερη προσπάθεια «για να αυξήσουμε τη συμμετοχή στην κάλπη της 9ης Ιουνίου απέναντι στους πολίτες οι οποίοι μας ψήφισαν και τον Μάιο αλλα και τον Ιούνιο του ’23. Μπορεί σήμερα να είναι λίγο επιφυλακτικοί για να το ξανακάνουν, τους ζητώ όμως να δουν τη μεγάλη εικόνα, την πρόοδο που έχει πετύχει η χώρα, την αξιοπιστία την οποία έχει κερδίσει στην Ευρώπη και να αφήσουν στην άκρη τις όποιες δυσαρέσκειες».

«Να ξορκίσουμε αυτήν την εποχή την αίσθηση ότι οι εκλογές δεν έχουν μεγάλη σημασία, καθώς η κυβέρνηση κρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Οι πολίτες μάς εμπιστεύτηκαν να κυβερνήσουμε τη χώρα για μία τετραετία, αυτό δεν αμφισβητείται. Όμως έχει μεγάλη σημασία αυτόν τον δρόμο, τα επόμενα τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν το 2027, να τον βαδίσουμε έχοντας καταγράψει ακόμη μία μεγάλη εκλογική νίκη», συμπλήρωσε.

Για το διακύβευμα ενόψει των επερχόμενων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως τα επόμενα πέντε χρόνια θα κριθούν πολλά στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, ενώ η εκλογές έχουν μεγάλη σημασία τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, κάνοντας -όπως είπε- επίθεση σε φωνές λαϊκισμού «τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά».


«Πρέπει να αποκρούσουμε τις φωνές του λαϊκισμού που μας απειλεί και από τα δεξιά και από τα αριστερά μας. Από τα δεξιά με το περίβλημα των δήθεν πατριωτών ή αυτών που υποτίθεται ότι έχουν προνομιακές σχέσεις με την εκκλησία, λες και η πίστη μπορεί να εργαλειοποιηθεί πολιτικά, και από τα αριστερά μας τις φωνές που επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη του παρελθόντος και εξακολουθούν να τάζουν λεφτόδεντρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επανέλαβε ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν, πέρα και πάνω απ’ όλα, θα πρέπει να φορούν τη φανέλα της Εθνικής.


Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ πολίτες, ενώ δεν έλειψαν η κρητική λύρα και οι μαντινάδες. «Ψηφίζω ευρωπαϊκά Νέα Δημοκρατία, για να’ χει η Ελλάδα μας φωνή σ’ αυτήν τη συμμαχία», ήταν η μαντινάδα που είπε στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη ο λυράρης Νίκος Σταυρακάκης.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο

 

«Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι στην κυβέρνηση και στη Βουλή, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, συντοπίτες μου,

Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την τόσο θερμή υποδοχή. Καλό μήνα, ο Ιούνιος και πάλι θα είναι μήνας μιας ακόμη μεγάλης εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας.


«Ψηφίζω ευρωπαϊκά Νέα Δημοκρατία, για να είναι η Ελλάδα ισχυρή σ’ αυτή τη συμμαχία». Η μαντινάδα τα είπε όλα.

Τα είπε όλα, φίλες και φίλοι, για τη σημασία αυτών των ευρωεκλογών που θα λάβουν χώρα σε μια εβδομάδα από σήμερα. Γιατί ναι, μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα Κρητικοί, Έλληνες πατριώτες και Ευρωπαίοι, διότι η ιστορία της πατρίδας μας είναι ταυτισμένη με την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Πριν, όμως, σας πω δύο σκέψεις για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, θέλω να ξεκινήσω λέγοντάς σας από καρδιάς ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Όταν κοιτάζαμε τα εκλογικά αποτελέσματα στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, προφανώς κοίταζα πάντα όλη την επικράτεια. Το μάτι μου, όμως, ήταν πάντα στραμμένο στο νησί μας, την Κρήτη, διότι για πρώτη φορά πετύχαμε αυτό το οποίο έμοιαζε ακατόρθωτο: βάψαμε την Κρήτη γαλάζια. Και θα ξαναείναι γαλάζια και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Και η Κρήτη είναι σήμερα γαλάζια, όχι γιατί εγώ είμαι Κρητικός, αλλά γιατί οι Κρητικοί εκτίμησαν την σκληρή δουλειά την οποία κάναμε αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια. Το πώς προχωρήσαμε σημαντικά έργα υποδομής για τα οποία άλλοι μιλούσαν και άλλοι τα υλοποιούν. Για το πώς στηρίξαμε την ανάπτυξη, την τοπική οικονομία, με περισσότερες θέσεις εργασίας. Για το πώς στηρίξαμε τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα. Όλα αυτά εκτιμήθηκαν από τους Κρητικούς.

Και βέβαια, έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Γι’ αυτό θέλουμε να είμαστε ισχυροί την 9η Ιουνίου, για να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο προκοπής, τον οποίο ήδη βαδίζουμε με σιγουριά και με αυτοπεποίθηση.

Μου έλεγαν στο αεροδρόμιο ότι οι πτήσεις από το εξωτερικό, μόνο το μήνα Μάιο, είναι αυξημένες κατά 16%. Ο τουρισμός πηγαίνει πολύ καλά και θα πάει πολύ καλά και φέτος. Μόνο κάποιοι, φαίνεται, στην αντιπολίτευση δεν το βλέπουν και όταν τους το επισημαίνουν κάποιοι δημοσιογράφοι, σηκώνονται οργισμένοι και φεύγουν από τις συνεντεύξεις. Για σκεφτείτε να τα είχαμε κάνει εμείς αυτά απέναντι σε μία γυναίκα δημοσιογράφο.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι αυτή την οποία βλέπετε εσείς και την οποία βιώνετε κάθε μέρα: ότι παρά τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν, παρά την ακρίβεια, η χώρα προοδεύει, η Κρήτη προοδεύει, το Ηράκλειο προοδεύει. Οι μισθοί αυξάνονται, η ανεργία μειώνεται, σημαντικά έργα υποδομής δρομολογούνται.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα έργα αυτά υποδομής τα οποία δρομολογούνται, έχουν πάντα και τη σφραγίδα της Ευρώπης. Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι θα είναι έτοιμο το 2027. Το εργοτάξιο είναι το μεγαλύτερο στη χώρα. Ο Βόρειος Οδικός Άξονας έχει πια εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και προχωρά με μεγάλη ταχύτητα, όπως είχα δεσμευτεί. Μεγάλα αρδευτικά έργα ολοκληρώνονται και δρομολογούνται σε όλη την Κρήτη. Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα ολοκληρώνεται και αυτή.

Και με το Δήμαρχο είχα την ευκαιρία να συζητήσουμε μια σειρά από σημαντικά έργα τα οποία αφορούν την πόλη του Ηρακλείου, από την ανάδειξη των ενετικών τειχών μέχρι την αξιοποίηση της έκτασης του Αεροδρομίου «Καζαντζάκης». Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία, για να βαδίσουμε όλοι μαζί μπροστά στο δρόμο της προκοπής και της ανάπτυξης.

Η Ευρώπη θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και στην πατρίδα μας τα επόμενα πέντε χρόνια. Θυμηθείτε πού ήμασταν στο 2019, όταν για πρώτη φορά οι Έλληνες πολίτες μάς εμπιστεύθηκαν. Μία χώρα η οποία ήταν «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, το «προβληματικό παιδί» της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Μέσα σε πέντε χρόνια έχει μετατραπεί σε μία χώρα η οποία σε πολλούς τομείς είναι παράδειγμα προς μίμηση. Ξανακερδίσαμε τη χαμένη μας αξιοπιστία στην Ευρώπη και η φωνή μας ακούγεται ισχυρή.

Και πετύχαμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη πολιτικές προς όφελος όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Δεν αναφέρομαι μόνο στα αγροτικά και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και στο πώς στηρίξαμε τους κτηνοτρόφους μας, τους γεωργούς μας.

 

Το Ταμείο Ανάκαμψης έφερε στη χώρα 36 δισεκατομμύρια ευρώ, προσωπικά το διαπραγματεύτηκα. Και την επόμενη πενταετία θα διεκδικήσουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως θα διεκδικήσουμε ένα ταμείο αμυντικών δαπανών για να χρηματοδοτήσουμε δράσεις αμυντικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μην επιβαρύνουμε μόνο τον Έλληνα φορολογούμενο. Να μπορεί και η Ευρώπη να συνεισφέρει σε αυτή την κοινή αμυντική προσπάθεια.

Θα στηρίξουμε ακόμα περισσότερο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μία ενεργή μεταναστευτική πολιτική. Εμείς ήμασταν αυτοί που προστατεύσαμε τα σύνορα της Ελλάδας και τα μετατρέψαμε στην πράξη σε σύνορα της Ευρώπης. Και αυτή η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσα πολλά θα κριθούν τα επόμενα πέντε χρόνια στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Και γιατί οι εκλογές αυτές τελικά έχουν μεγάλη εθνική αλλά και ευρωπαϊκή σημασία. Διότι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να αποκρούσουμε τις φωνές του λαϊκισμού. Λαϊκισμός ο οποίος μας απειλεί και από τα δεξιά μας και από τα αριστερά μας.

Από τα δεξιά, με το περίβλημα των δήθεν πατριωτών ή αυτών που υποτίθεται ότι έχουν προνομιακές σχέσεις με την Εκκλησία, λες και η πίστη μπορεί να εργαλειοποιηθεί πολιτικά. Και από τα αριστερά μας, αυτοί οι οποίοι, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη του παρελθόντος, εξακολουθούν να τάζουν «λεφτόδεντρα» και παροχές με χρήματα τα οποία σήμερα δεν υπάρχουν.

Γι’ αυτό και η απάντηση στην κάλπη της 9ης Ιουνίου πρέπει να είναι μια απάντηση ηχηρή. Απέναντι σε όσους θέλουν να βγάλουν την χώρα από αυτόν τον δρόμο προκοπής και όσους -και θέλω να το τονίσω αυτό- χρησιμοποίησαν την Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια όχι για να προωθήσουν τις κομματικές τους θέσεις, αλλά για να υπονομεύσουν ουσιαστικά την ίδια την χώρα.

Οι ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα εκλεγούν, θα προσέλθουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φορώντας, πρώτα και πάνω από όλα, τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, όχι τη φανέλα των κομμάτων τους.

Όμως, ήταν Έλληνες Ευρωβουλευτές αυτοί οι οποίοι ζήτησαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να περικοπούν πόροι από την πατρίδα μας, μόνο και μόνο γιατί θεωρούσαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα έκαναν ζημιά στην κυβέρνηση.

Δεν χρειαζόμαστε τέτοιους ευρωβουλευτές. Χρειαζόμαστε ευρωβουλευτές πατριώτες που θα αγωνίζονται να προωθήσουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.

Γι’ αυτό, λοιπόν, θέλω να σας ζητήσω να κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να αυξήσουμε την συμμετοχή στην κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Απέναντι στους πολίτες οι οποίοι μας ψήφισαν και τον Μάιο και τον Ιούνιο και μπορεί σήμερα να είναι λίγο επιφυλακτικοί να το ξανακάνουν, τους ζητάμε να δουν τη μεγάλη εικόνα: την πρόοδο που έχει πετύχει συνολικά η χώρα, την αξιοπιστία την οποία έχει κερδίσει στην Ευρώπη. Να αφήσουν στην άκρη τις όποιες δυσαρέσκειες τους και σίγουρα να ξορκίσουμε την αποχή.

Αυτή την αίσθηση ότι οι εκλογές δεν έχουν μεγάλη σημασία, καθώς η κυβέρνηση κρίθηκε το περασμένο Ιούνιο. Ναι, η κυβέρνηση κρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο και οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν να κυβερνήσουμε την χώρα για μια τετραετία. Αυτό δεν αμφισβητείται.

Όμως, έχει μεγάλη σημασία αυτόν τον δρόμο, αυτά τα επόμενα τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές που θα γίνουν το 2027, να τον βαδίσουμε έχοντας ακόμα καταγράψει μια μεγάλη εκλογική νίκη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Για να απαντήσουμε με αυτόν τον τρόπο και σε αυτούς οι οποίοι επιμένουν να παρουσιάζουν την Ελλάδα ως μια χώρα στην οποία περίπου όλα πηγαίνουν στραβά.

Πάρτε, για παράδειγμα, τον πληθωρισμό. Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ ότι η χώρα έχει πρόβλημα ακρίβειας. Σταθήκαμε, όμως, δίπλα στους πολίτες, με έκτακτες ενισχύσεις, με παρεμβάσεις στην αγορά και κυρίως με διατηρήσιμες αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

Και είδατε τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό: η Ελλάδα έχει τον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Είχαμε πληθωρισμό τροφίμων πολύ χαμηλότερο από την Ισπανία, την οποία κάποιοι φέρνουν ως παράδειγμα.

Προσέξτε, δεν λέω ότι λύθηκε το πρόβλημα. Λέω, όμως, ότι μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με συγκρατημένη αισιοδοξία. Και ότι πιθανώς να είμαστε πια στην αρχή του τέλους αυτού του κύκλου του πληθωρισμού. Αλλά όταν οι τιμές υποχωρήσουν, να θυμάστε ένα πράγμα: οι μισθοί θα παραμείνουν υψηλότεροι από αυτό το οποίο ήταν πριν από τέσσερα χρόνια και θα εξακολουθούν να αυξάνονται με τις πολιτικές αυτής της κυβέρνησης.

Θέλω, λοιπόν, και πάλι να σας ευχαριστήσω που αψηφήσατε τη ζέστη και τον ήλιο και βρεθήκατε σήμερα, ντάλα μεσημέρι, εδώ να με υποδεχθείτε.

 

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να περιοδεύω την τελευταία εβδομάδα στον τόπο μου, στην Κρήτη, και να βλέπω τόσο μεγάλη συμμετοχή.

Πάμε μαζί, λοιπόν, για μια μεγάλη ακόμα εκλογική νίκη, για να ξαναείναι γαλάζια η Κρήτη, για να ξαναείναι γαλάζιο το Ηράκλειο, σταθερά και η Κρήτη πιο κοντά στην Ευρώπη. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή δύναμη, καλό αγώνα και με τη νίκη»

Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου ο Μητσοτάκης

Με το που προσγειώθηκε στην Κρήτη, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, όπου συνομίλησε με τα στελέχη του Οργανισμού για την την ανάπτυξη του λιμένα, την αύξηση που καταγράφει ο τομέας της κρουαζιέρας, αλλά και τη σύμβαση παραχώρησης που υπεγράφη με τον όμιλο Grimaldi. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα παρακολούθησε και ένα βίντεο σχετικά με τον λιμένα και τα έργα αναβάθμισης που έχουν υλοποιηθεί.

Επίσης, συνεχάρη τη διοίκηση του ΟΛΗ για την εξαιρετική -όπως είπε- δουλειά την οποία έχει κάνει, «αποδεικνύοντας ότι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, όπως είναι το λιμάνι του Ηρακλείου, μπορεί να αναδειχθεί περαιτέρω και με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσει το ελληνικό Δημόσιο και ένα πολύ καλύτερο τίμημα». Όπως σημείωσε, η διαδικασία της σύμβασης παραχώρησης, πρακτικά, έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η κύρωσή της από τη Βουλή.

«Είμαστε μία χώρα ταυτισμένη με τη θάλασσα, χρειαζόμαστε δημόσιες επενδύσεις, είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές, και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε να προχωράμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε ότι οι πόροι, οι οποίοι θα προέλθουν από τις συμβάσεις παραχώρησης των λιμανιών μας, θα αξιοποιηθούν προκειμένου να κάνουμε περαιτέρω επενδύσεις σε άλλα λιμάνια. Επενδύσεις, τις οποίες τα λιμάνια μας χρειάζονται». «Η ανάδειξη των βασικών μας υποδομών αποτέλεσε μία κεντρική προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης», κατέληξε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Λότζια, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό, ο οποίος του έθεσε, μεταξύ άλλων, ζητήματα που σχετίζονται με το ΒΟΑΚ, την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες και λειτουργήσει το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, το Παγκρήτιο Στάδιο, τις ρυθμίσεις οφειλών των πολιτών προς τον Δήμο, την τακτοποίηση αυθαίρετων, την κοινωνική κατοικία, αλλά και την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηρακλείου, καθώς και τη σχολική στέγη.

Κατά την άφιξη του στον Δήμο Ηρακλείου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ επεσήμανε πως «το Ηράκλειο είναι μία πόλη με απίστευτο δυναμισμό, πρέπει όμως να οργανώσει σωστά αυτήν τη νέα αναπτυξιακή δυναμική του». Όπως διευκρίνισε, προς αυτήν την κατεύθυνση η συνεργασία είναι απολύτως απαραίτητη.

«Έχουμε μια πλούσια ατζέντα θεμάτων, τα οποία ήδη συζητούμε για το πώς μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα τον δήμο», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησης, υποψήφιους ευρωβουλευτές, τοπικούς βουλευτές, αλλά και τοπικά στελέχη της ΝΔ, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει και μία σύντομη βόλτα στο κέντρο της πόλης, όπου συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία ενόψει των ευρωεκλογών.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και θα συναντήσει τους φίλους του κόμματος στο Γεράνι.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου, θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη σε δημοσιογράφους στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, ενώ το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στο Αρσενάλι.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *