Κύπρος: O ΥΦΕΘΑ Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε το παρών στις Εκδηλώσεις για την 64η Επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη σήμερα, Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024, στις εκδηλώσεις για την 64η Επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, στη Λευκωσία.


Ο κ. Κεφαλογιάννης παρευρέθη στις τελετές κατάθεσης στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα, στο Μνημείο Αντιστασιακών και στον Ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια, παρακολούθησε τη Στρατιωτική Παρέλαση στη Λευκωσία.

Παρόντες ήταν ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Βασίλης Πάλμας, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ, μέλη της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπρόσωποι Πρεσβειών και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού χαιρέτησε μέλη των συνδέσμων αναπήρων, αιχμαλώτων και πολεμιστών του 1974, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια τιμούμε σήμερα την 64η επέτειο Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Η θυσία των πεσόντων για την ελευθερία του έθνους αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη, η οποία θέτει την ηθική της σφραγίδα για την ολοκλήρωση του ιερού κυπριακού αγώνα.

Η απόσυρση των παράνομων τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού ζητήματος αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο. Και δεν μπορεί να είναι μια τέτοια λύση, παρά στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με μια διεθνή κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή εκπροσώπηση, πάντα στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ελλάδα και Κύπρος μοιράζονται τον ίδιο αξιακό κώδικα. Αποτελούν πυλώνες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θα συνεχίσουν με τον ίδιο σκοπό.

Εύχομαι πολύ σύντομα να έχουμε την επίλυση, την οποία επιζητούν και η Ελλάδα και η Κύπρος.

Εύχομαι ένα μέλλον γεμάτο ευημερία και πρόοδο για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Χρόνια πολλά και θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω τον καλό μου συνάδελφο και Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Βασίλη Πάλμα για την εξαιρετική φιλοξενία και για τη συνεργασία, την οποία έχουμε διαχρονικά».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *