Κουμουνδούρου στους 87: «ΣΥΡΙΖΑ και Στ. Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο»

Την επιστολή των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο».


«Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα. Ως γνωστόν στις 4/7 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και στις 7/7 η Κεντρική Επιτροπή», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Επιστολή κατά Κασσελάκη από 87 βουλευτές και στελέχη

«Διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος. Όπως επίσης, τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα, την ώρα που θα έπρεπε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όταν μάλιστα παράγεται τόσο σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο», αναφέρουν χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων οι 87.

Μεταξύ άλλων το κείμενο υπογράφουν Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης , Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Τσίπρας, Γιώργος Βασιλειάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Τζένη Αρσένη. Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα γιατί συγκεντρώθηκαν πρώτα οι υπογραφές με ονοματεπώνυμο.


Παράλληλα, για το θέμα της Κεντροαριστεράς, τονίζουν μέσα στο κείμενο τους ότι η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό, κοινωνικό αίτημα και σε αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, ενός μετώπου σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές.


Η επιστολή των 87 στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ως συνέχεια της εκρηκτικής ανάρτησης προ ημερών του κ. Κασσελάκη από τις Ηνωμένες Πολιτείες περί μαύρου χρήματος και την αναστολή της ημερήσιας έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας Αυγή.

Σε ότι αφορά την Αυγή, υπογραμμίζουν ότι δεν παίρνονται τόσο σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις χωρίς προηγουμένως να συζητηθούν σε κάποιο συλλογικό όργανο.

Επί τάπητος στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, Πολιτική Γραμματεία στις 4 Ιουλίου και Κεντρικής Επιτροπής 7 Ιουλίου αναμένεται να τεθούν όλα τα ακανθώδη θέματα, που προκαλούν τριγμούς στην Κουμουνδούρου, στον απόηχο των δηλώσεων περί μαύρου χρήματος στα πολιτικά κόμματα. Στην διακοπή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της Αυγής, με τις αντιδράσεις να πληθαίνουν, αναφέρθηκε από την Αμερική ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Η απόφαση για το κλείσιμο της «Αυγής» είχε παρθεί από την Πολιτική Γραμματεία πριν εγώ εκλεγώ Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Την ίδια ώρα, έκτακτη εισφορά από τους ευρωβουλευτές, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των κομματικών ΜΜΕ.


Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός έστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην ERTNews. «Εγώ θα σας πω ότι αυτό που ψηφίσαμε όλοι και ο Στέφανος Κασσελάκης, με συντριπτική πλειοψηφία στο συνέδριο το οποίο έγινε το Φεβρουάριο είναι πρώτον δεν αμφισβητείται η θέση του προέδρου αλλά δεύτερον και σημαντικό στον ίδιο απόφαση ότι πρέπει με ενότητα και συλλογικότητα να βρούμε απαντήσεις σε αυτά που χρειάζεται η κοινωνία δεν υπάρχει ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο μεταξύ, την πρόταση του για ανεξάρτητη εταιρεία που θα ελέγξει τα οικονομικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε βάθος δεκαετίας επανέφερε ο Σ. Κασσελάκης

Οι εργαζόμενοι στην Αυγή, συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με τις αντιδράσεις για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου να συνεχίζεται.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *