ΚΚΕ για συμφωνίες ΕΕ: Αυτοί που σπέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά, είναι οι ίδιοι που φτιάχνουν φυλακές για τα θύματα των πολέμων τους


Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ για τις νέες συμφωνίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Προσφυγικό, τόνίζει: «Κυνισμός, απανθρωπιά, βαρβαρότητα: Μόνο αυτές οι λέξεις ταιριάζουν στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Αυτοί που σπέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά, αυτοί που στηρίζουν το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που αιματοκυλά τον Παλαιστινιακό λαό και βομβαρδίζει το Λίβανο των 2,5 εκατομμυρίων Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων, αυτοί που ρίχνουν “λάδι στη φωτιά” στην Ουκρανία, είναι οι ίδιοι που φτιάχνουν φυλακές για τα θύματα των πολέμων τους.


Όλοι μαζί, νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και ακροδεξιοί έχουν μπει με τα “μπούνια” στη φρενίτιδα της πολεμικής προετοιμασίας και τώρα είναι αντιμέτωποι με τις συνέπειες των εγκλημάτων της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Λίγο πριν στεγνώσει το μελάνι του απαράδεκτου νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που από την πρώτη στιγμή αντιπάλεψε το ΚΚΕ, αποφασίζουν την αναθεώρησή του για την ένταση της καταστολής και των απελάσεων απέναντι στα νέα προσφυγικά κύματα του μακελειού τους.

Προβάλλουν όλοι μαζί, παρέα κι ο κ. Μητσοτάκης, την “πρωτοπορία” της Ιταλίας της Μελόνι, που θα διαχειρίζεται στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στο έδαφος της Αλβανίας. Δίνουν δισεκατομμύρια σε τρίτες χώρες και στις λεγόμενες πρώτες χώρες υποδοχής για να μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών.

Αυτοί που μιλούν για “εργαλειοποίηση” και “υβριδικές απειλές”, παίζουν επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των ξεριζωμένων. Εξασφάλισαν μια στοιχειώδη προστασία στους Ουκρανούς πρόσφυγες, αλλά δεν κάνουν το ίδιο για τα θύματα του σφαγείου που έχει στήσει ο ΝΑΤΟϊκός σύμμαχος και φίλος τους, Ισραήλ. Υποκριτές και Φαρισαίοι!

Οι λαοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδιά τους. Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και την πάλη τους για: Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος. Να σταματήσει η εμπλοκή της πατρίδας μας στο μακελειό. Πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες, με χορήγηση ασύλου και μετακίνηση των ξεριζωμένων στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους»


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *