Καθαιρέθηκε ο Φρ. Μπελέρης από δήμαρχος Χειμάρρας

Ο Φρέντι Μπελέρης καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμμάρας μετά από απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, ο οποίος εξελέγη στις 14 Μαΐου επικεφαλής του δήμου Χιμάρας, αλλά δύο μέρες πριν το αποτέλεσμα συνελήφθη για αγορά ψήφων.


Μετά την εξέταση της υπόθεσης, η CEC αποφάσισε ότι ο Φρέντι Μπελέρι χάνει την θητεία του ως δήμαρχος Χιμάρας. «Δεν έχουν κανένα κίνητρο πέρα ​​από αυτό που ενθαρρύνει η CEC με τον νόμο για την αποποινικοποίηση», είπε μεταξύ άλλων ο Celibashi, καθώς πρόσθεσε ότι η Εκλογική Επιτροπή έχει όλες τις εξουσίες για να λάβει αυτή την απόφαση.

Βρισκόμαστε στην κατάσταση να χάσουμε την εντολή του κ. Φρέντη Διονύση Μπελέρη, κηρύσσουμε την εντολή αυτή άκυρη. Κατά της απόφασης αυτής μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός 30 ημερών. Η απόφαση αυτή θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της CEC», ανέφερε περαιτέρω.

Η Χιμάρα αναμένεται πλέον να πάει σε νέες εκλογές.

Ο Μπελέρι διέπραξε διαφθορά στις τοπικές εκλογές του 2023, από τις οποίες εξελέγη δήμαρχος Χιμάρας. Αλλά κατά τη διάρκεια των 13 μηνών κράτησης, αυτή η εντολή δεν έγινε λειτουργική καθώς δεν ορκίστηκε. Το Ειδικό Εφετείο έκρινε ένοχο τον 52χρονο, επικυρώνοντας ποινή φυλάκισης δύο ετών για ενεργητική διαφθορά στις εκλογές.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *