Καλπάζει η ΝΔ προς σαρωτική νίκη στις ευρωεκλογές και αυτό αποτυπώνεται και στην δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 15,3 μονάδων για Νέα Δημοκρατία – Υπεροχή Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα

Η ΝΔ καλπάζει προς μια σαρωτική νίκη στις ευρωεκλογές και αυτό φάνηκε για άλλη μια φορά και στην δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega που κατέγραψε προβάδισμα 15,3 ποσοστιαίων μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.


Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει προβάδισμα 12,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεντρώνει ποσοστό 25,4%, έναντι 12,9% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 10,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ (6,4%), Λύση (6%), Νίκη 3,1%, Πλεύση 3,4%, ΜέΡΑ25 2,7%, Νέα Αριστερά μ,ε 2,5%, Φωνή Λογικής με 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 11,2%.

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ έχει προβάδισμα 15,3 μονάδων: Συγκεντρώνει 31% (χάνοντας 1,3 μονάδες) έναντι 15,7% του ΣΥΡΙΖΑ (άνοδος 0,3%). Το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση με 12,9% και ακολουθούν με σημαντική πτώση το ΚΚΕ (7,9%), Ελληνική Λύση (7,3%).

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης για πρωθυπουργός λέει το 36%, στο 7% ο Κασσελάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μακράν καταλληλότερος για πρωθυπουργός με διαφορά 29 μονάδων, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 36% έναντι μόλις 7% του Στ. Κασσελάκη.


Πρώτος ο Μητσοτάκης σε δημοφιλία

Ο κ. Μητσοτάκης είναι επίσης πρώτος σε δημοφιλία, συγκεντρώνοντας 40% θετικές γνώμες. Δεύτερος ο Δ. Κουτσούμπας με 37%, τρίτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, πάνω από τον Νίκο Ανδρουλάκη και πιο πίσω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Στ. Κασσελάκης.


Αξιολόγηση Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης

Αξιολόγηση Μητσοτάκη-Κασσελάκη

Στο κρας τεστ Μητσοτάκη-Κασσελάκη, ο πρωθυπουργός κερδίζει καθαρά, καθώς έχει 34% θετικές γνώμες έναντι μόλις 19% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερες αρνητικές γνώμες (59% έναντι 72% που έχει ο κ. Κασσελάκης).

Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα

Η ακρίβεια παραμένει μακράν το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της κυβέρνησης με ποσοστό 40% ενώ έχει «εξαφανιστεί» η εγκληματικότητα.

Το μήνυμα των ευρωεκλογών σε εσωτερικό-ΕΕ

Το 58% λέει ότι θέλει να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, ωστόσο αυτό το ποσοστό έπεσε κατά δύο μονάδες από τον Μάιο. Αντίστοιχα ανέβηκε το ποσοστό όσων θέλουν να στείλουν μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης.

Στο ερώτημα για το μήνυμα των ευρωεκλογών προς την Ευρώπη, το 40% θέλει να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας της ΕΕ, ενώ το 56% στήριξης της ΕΕ.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *