Κ. Κυρανάκης: “Ισχυρή εντολή” στη ΝΔ για τις ευρωεκλογές

Στη σημασία των ευρωεκλογών για την ανάπτυξη, την οικονομία, την καινοτομία, αλλά και για την ισχυρότερη προβολή των εθνικών θεμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, στη Θεσσαλονίκη.


“Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι οι ευρωεκλογές είναι απλά μία δημοσκόπηση στιγμής, μία φωτογραφία της στιγμής, όπου αναμετρώμαστε όλοι, όλα τα κόμματα, για τη δυναμική μας στην κοινωνία. Όχι. Οι ευρωεκλογές είναι στιγμή που επιλέγουμε τους εκπροσώπους μας, τους σοβαρούς εκπροσώπους που χρειάζεται η χώρα να λειτουργήσουν στο ευρωκοινοβούλιο, για να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις” είπε ο κ. Κυρανάκης και έφερε ως παράδειγμα το ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη, που απασχολεί 1650 ερευνητές, με ευρωπαϊκούς πόρους, και συνεισφέρει στην καινοτομία και στην ανάπτυξη.

“Αυτοί οι πόροι δε θα είχαν διεκδικηθεί, αν δεν είχαμε μία ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ να εντοπίσει τα ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν σημασία για τη χώρα μας και να τα φέρει εδώ. Για αυτό και διπλασιάζουμε τα κονδύλια που αφορούν την έρευνα, την καινοτομία και την ψηφιοποίηση”.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι “έχει τεράστια σημασία το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, διότι από εκεί προκύπτει αν θα έχει η χώρα μας έναν ισχυρό πρωθυπουργό, ο οποίος θα μπορεί να θέσει τα βαριά εθνικά ζητήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Υπενθύμισε, ότι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ είχε καταθέσει πρόταση μομφής, στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αλλά αυτή πέρασε τότε και με τη στήριξη βουλευτών των ΑΝΕΛ, κάποιοι από τους οποίους σήμερα βρίσκονται σε αλλά κόμματα, “που επικαλούνται στα λόγια μία ανατροπή της συμφωνίας, η οποία ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι ότι δεν μπορεί να συμβεί” και αναφέρθηκε στη συνέχεια στις ενέργειες που έγιναν, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ.


“Ήρθαν τρία μνημόνια, για τα οποία ασκήθηκε πολύ μεγάλη πίεση σε όλους μας για να μπορέσουν να κυρωθούν από την ελληνική βουλή. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ένας ισχυρός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν τα έφερε προς κύρωση και επέλεξε ο ίδιος τη στρατηγική της χώρας, δικαιώνοντας τις επιλογές εκείνης της εποχής, είναι ακριβώς, διότι ο κόσμος στη ΝΔ έδωσε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό” είπε ο κ. Κυρανάκης και πρόσθεσε:


“‘Αρα, λοιπόν, ζητάμε ισχυρή εντολή στις 9 Ιουνίου για να έχει η χώρα ισχυρή κυβέρνηση, ισχυρό πρωθυπουργό στα εθνικά ζητήματα, να μπορούν να είναι σε πρώτο πλάνο, να μπορεί η Ελλάδα να πατάει το πόδι, να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και να μπορεί να εκπροσωπεί τη χώρα μας, να εκπροσωπεί την πατρίδα μας, όπως πρέπει, σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *