Κ. Γκιουλέκας: Η συνολική αναπτυξιακή στρατηγική που χαράσσουμε για τον Έβρο αποτελεί σαφή προτεραιότητα για την κυβέρνηση


«Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τον Έβρο είναι προσωπικό, ουσιαστικό, έμπρακτο και αδιάλειπτο. Η συνολική αναπτυξιακή στρατηγική που χαράσσουμε για τον Έβρο μας αποτελεί σαφή προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Από εδώ, από τον Έβρο, αρχίζει η Ελλάδα. Εδώ είναι τα σύνορα της Ευρώπης» υπογραμμίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο και τις σημαντικές ανακοινώσεις που αναμένονται για την αναπτυξιακή δυναμική της Θράκης.


Ο κ. Γκιουλέκας συμμετέχει στο υπουργικό κλιμάκιο που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη σημερινή επίσκεψή του στον νομό και θα πάρει μέρος στην παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της περιοχής.

Σε σχετική του γραπτή δήλωση, αναφέρεται σε πολιτικές και ενέργειες που έχουν γίνει ή είναι προς υλοποίηση όπως η αναβάθμιση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης, η εμπορική λειτουργία του Τερματικού Σταθμού LNG, η προγραμματισμένη αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πύθιο-Ορμένιο, η αναβάθμιση του Τελωνειακού Σταθμού των Κήπων και οι εφαρμοσμένες πολιτικές «αυστηρής φύλαξης των συνόρων που θωρακίζουν την Ελλάδα και προστατεύουν τα ευρωπαϊκά σύνορα».

«Το Υφυπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), στο πλαίσιο του συντονιστικού ρόλου του προχωρεί, υιοθετώντας μια εξωστρεφή πολιτική, στην τόνωση της επιχειρηματικότητας του Έβρου, όπως και ολόκληρης της Μακεδονίας και της Θράκης, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου προσφέροντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την δημιουργία νέων επενδύσεων και θέσεων εργασίας», καταλήγει στη δήλωσή του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *