Η ΝΔ πήρε το μήνυμα στις ευρωεκλογές και έκανε την αυτοκριτική της αλλά η μεγάλη εικόνα είναι ότι παραμένει απόλυτη κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό και η Ελλάδα βάφτηκε και πάλι μπλε

Η ΝΔ μπορεί να έχασε σχεδόν 13 μονάδες στις ευρωεκλογές από τις εθνικές εκλογές του 2023, όπως φαίνεται σε μια πρώτη ανάγνωση, αλλά μια δεύτερη και πιο λεπτομερής ανάγνωση δείχνει ξεκάθαρα μια άλλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η ΝΔ παραμένει απόλυτη κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό και ο μπλε χάρτης της Ελλάδας στις ευρωεκλογές μιλάει από μόνος του και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τη αυτοκριτική του και την αυτοκριτική του κόμματος μετά την τελική εκτίμηση που έκανε το υπουργείο Εσωτερικών για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν πέρασε το μήνυμά του στον κόσμο και είπε ξεκάθαρα ότι η ΝΔ πήρε το μήνυμα.

Ο πρωθυπουργός έδειξε αποφασισμένος να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και φυσικά να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την προσοάθεια να ανακουφιστεί ο πολίτης μα φυσικά να δει ο Έλληνας ακόμα πιο εμφατικά ότι η χώρα έχει αλλάξει.

Ότι η Ελλάδα προχωράει μπροστά και δεν πρόκεται να γυρίσει πίσω στις σκοτεινές μέρες του παρελθόντος, όπου ήμασταν ο παρίας της Ευρώπης και μια χώρα χωρίς οικονομικό αύριο.

Στη ΝΔ κόστισαν πολύ κάποιες ρηξικέλευθες αλλαγές όπως ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια που έστειλε μερίδα οπαδών του κόμματος σε ακροδεξιές παρατάξεις, σε πατροδοκάπηλες παρατάξεις, Μα ακόμα κι έτσι η ΝΔ έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε βαθιές τομές και να μην λογαριάσει το όποιο πολιτικό κόστος.


Μα ακόμα κι έτσι η ΝΔ παραμένει ο απόλυτος παίκτης του πολιτικού στίβου και φυσικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης έβλεπαν και συνεχίζουν να βλέπουν τη σκόνη της.


Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη που διατράνωνε ότι θα κάνει την ανατροπή έπεσε κάτω από το ποσοστό που πήρε στις εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανέβασε κάπως το ποσοστό του, αλλά η άνοδος ήταν μικρή και μάλιστα δεν πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης να ειναι το κόμμα του δεύτερο, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβερνητική πολιτική που άλλαξαν την όψη της χώρας παραμένουν τα μεγάλα χαρτιά της ΝΔ που την κυριαρχία της στο πολιτικό παιχνίδι δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανένας. Και φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε μετά το αποτέλεσμα των ευρωκλογών ότι όλοι στη ΝΔ με πρώτον αυτόν σηκώνουν τα μανίκια ακόμα πιο πάνω για να συνεχιστεί η ανάσταση της χώρας, διότι φάνηκε ότι αυτό θέλει και ο κόσμος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *