Η «κόκκινη γραμμή» που τράβηξε ο Μητσοτάκης με τον όρο «τσογλανοποίηση»

Η χθεσινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, αλλά και η ταυτόχρονη απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ήταν μια ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να επιχειρήσει να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή από το κλίμα τοξικότητας, το οποίο ο ίδιος χρεώνει ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ.


Αυτό έγινε, όχι μόνο δια της διαφοροποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη , αλλά και δια της καταγγελίας της πρακτικής, μιλώντας για «εκτσογλανισμό» της κοινωνίας, χρησιμοποιώντας έτσι έναν όρο που πρώτος εισέφερε στη δημόσια συζήτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήδη από το τέλος του 2013.

Ευρύτερα, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η μακρά περίοδος ως τις εκλογές που αναπόδραστα έχει προεκλογικά χαρακτηριστικά θα χαρακτηριστεί από έντονη πόλωση και τοξικότητα.

Αυτό, όμως, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της κυβέρνησης, η οποία θα επιχειρεί να παίρνει όλο και πιο σαφείς αποστάσεις από μια κατάσταση που είναι σαφές ότι δεν «γράφει καλά» στους πολίτες που έχουν …σοβαρότερα προβλήματα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *