Η «κατάρρευση» του ΕΣΥ φέρνει πλήρως ανακαινισμένα Κέντρα Υγείας και την πρώτη ΜΕΘ Παίδων στην Κεντρική Ελλάδα   


Με πράξεις και όχι με λόγια απαντάει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας στην υποτιθέμενη «κατάρρευση» του ΕΣΥ που διατείνονται αντιπολίτευση και ΜΜΕ.


Και οι πράξεις είναι τα πλήρως ανακαινισμένα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα Κέντρα Υγείας στον Παλαμά και το Μουζάκι στην Καρδίτσα τα οποία είχαν καταστραφεί από τη θεομηνίες που έπληξαν τη Θεσσαλία και εγκαινιάστηκαν χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Με άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης, οι εργασίες ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και παραδόθηκαν προς χρήση.

Στο Μουζάκι βρέθηκε νέο οικόπεδο σε πιο ασφαλή περιοχή, σε συνεργασία με τον Δήμο, χωροθετήθηκε, εντάχθηκε στα έργα Αποκαταστάσεως της Θεσσαλίας και χτίστηκε το νέο Κέντρο Υγείας με νέα μηχανήματα, επιπλέον προσωπικό.

Στον Παλαμά Καρδίτσας, μετά την φονική πλημμύρα  του Ντάνιελ όλος ο Δήμος ήταν βυθισμένος στα νερά και στις λάσπες με το Κέντρο Υγείας της περιοχής ολοσχερώς κατεστραμμένο. Με εντολή του πρωθυπουργού ξεκίνησε η πλήρης αποκατάσταση με το Υπουργείο Υγείας να αναλαμβάνει να ξαναλειτουργήσει όλες τις υγειονομικές δομές.


Αξιοποιώντας την ιδιωτική χορηγία της κας Αλεξάνδρας Μαρτίνου της οργανώσεως «Μαζί για το παιδί» αλλά και κρατικούς πόρους, φτιάχτηκε νέο και καλύτερο Κέντρο Υγείας το οποίο στελεχώθηκε με περισσότερο προσωπικό και εξοπλίστηκε με καινούργια μηχανήματα.

Παράλληλα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαρίσης έγιναν χθες  και τα εγκαίνια από τον υπουργό Υγείας των πρώτων ΜΕΘ Παίδων στην Κεντρική Ελλάδα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημερώθηκε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Ιανουάριο πως εκκρεμούσε μία δωρεά από έναν ευεργέτη, τον κ. Ξενοφώντα Καντόνια, ο οποίος και στην μνήμη της συζύγου του ήθελε να δωρίσει τα χρήματα για να δημιουργηθούν στη Λάρισα ΜΕΘ Παίδων και πλέον – σε χρόνο ρεκόρ – η ΜΕΘ έγιναν τα εγκαίνια με 6 κρεβάτια ΜΕΘ Παίδων και με 5 εξειδικευμένους ιατρούς και 17 νοσηλευτές.

Αλλά και η ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπως και η δημιουργία ΜΑΦ Παίδων εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ το ΠΝΛ έχει πλέον +60% προϋπολογισμό από το 2019 και περισσότερο προσωπικό.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *