Κυρ. Μητσοτάκης σε Ν. Ανδρουλάκη: «Θα μας ανοίξετε την πόρτα για να φύγουμε εμείς και να έρθετε υποθέτω εσείς; Έλα με φόρα»


Στην τριτολογία του, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στον κ. Ανδρουλάκη για τον φορέα διαχείρισης των υδάτων της Θεσσαλίας. «Έχω εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Κουρέτα, που κάνει σημαντική δουλειά. Και υπάρχει εκπρόσωπος της περιφέρειας στον καινούριο φορέα διαχείρισης», είπε.


«Θα επανέλθουμε στο θέμα της χρηματοδότησης των “Σπαρτιατών” θα καταθέσουμε εμείς σχετική νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το 2019 την διάταξη που αποσύνδεε την χρηματοδότηση των κομμάτων από την εκλογική διαδικασία” είπε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

«Η ιστορία θα γράφει ότι η χώρα χρεοκόπησε επί δικών σας ημερών», είπε για την κριτική που ασκήθηκε στον ίδιο. «Μας κατηγορείται για αλαζονεία, είμαι ο πρώτος που θα σας πω ότι αν υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, δεν θα γίνουν ανεκτές από κανέναν», είπε.

«Έρχεστε τώρα εσείς, νεοεκλεγείς πρόεδρος με τον ενθουσιασμό των δημοσκοπήσεων να μας πείτε τι; Να μας διευκολύνετε και να μας ανοίξετε την πόρτα για να φύγουμε εμείς και να έρθετε υποθέτω εσείς. Να ανοίξει η πόρτα του Μαξίμου και να μπείτε εσείς; Αυτό μας λέτε. «Έλα με φόρα» που έλεγε κάποτε η κα Τσαπανίδου στον κ. Τσίπρα. Σε κάθε περίπτωση, θεμιτή η φιλοδοξία σας αλλά το αν θα έρθει κάποιος με φόρα, αν θα φύγουμε εμείς, αν θα μπείτε εσείς στο Μαξίμου, αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός σε τρία χρόνια».

«Το αν κάποιος θα έρθει με φόρα, αν θα μας ανοίξετε την πόρτα του Μαξίμου, αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός σε τρία χρόνια από τώρα. Εδώ θα είμαστε για να κάνουμε τον λογαριασμό, κατέληξε.


Αναφερόμενος επίσης στην θέση του επικεφαλής του Συνηγόρου του Πολίτη, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι πρόταση της κυβέρνησης είναι ο κ.Σωτηρόπουλος, και ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να έρθει σε ψηφοφορία εντός της εβδομάδας στη Βουλή στην Επιτροπή Θεσμών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει συναίνεση.

«Να δούμε πώς αντιλαμβάνεστε τη συναίνεση. Ελπίζω να είστε θετικός κ.Ανδρουλάκη» είπε ο πρωθυπουργός.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *