Γιατί η Ελληνική Λύση δεν θα δώσει το παρών στην ομιλία Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή

Η Ελληνική Λύση καταγγέλλει ότι «η απόφαση του πρωθυπουργού για την πρόσκληση – διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο, συνιστά παραβίαση του κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος στο άρθρο 62Α περιγράφει με σαφήνεια την διαδικασία πρόσκλησης ενός αρχηγού κράτους, αναφέροντας συγκεκριμένα: Μετά από πρόταση του Προέδρου της Βουλής, γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων και απόφαση της Ολομέλειας μπορούν να απευθύνονται στη Βουλή Αρχηγοί Κρατών, Πρόεδροι Κυβερνήσεων και προσωπικότητες διεθνούς κύρους».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση «την συγκεκριμένη παραβίαση του κανονισμού της Βουλής την καταγγείλαμε έγκαιρα με επιστολή στον ΠτΒ κ. Κ. Τασούλα (30/03/2022, Αριθμ. Πρωτ. 1914), όπως άλλωστε είχαμε καταγγείλει και την μονομερή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αποστείλει όπλα στην Ουκρανία, χωρίς καμία προγενέστερη διαβούλευση».

H Ελληνική Λύση εκφράζει την αντίθεση της στο διάγγελμα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι και δεν θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο διάγγελμα του Προέδρου της Ουκρανίας.  

«Δια της θεσμικής οδού και με απόλυτο σεβασμό στον κανονισμό της Βουλής (που παραβιάστηκε άλλη μία φορά από τον κ. Τασούλα) η Ελληνική Λύση ζητά από τον ίδιο να απευθύνει πρόσκληση στον πρωθυπουργό της ομόδοξης Αρμενίας, κ. Νικόλ Πασινιάν, του οποίου η χώρα υφίσταται μία βάναυση και βάρβαρη εισβολή με σαφέστατα χαρακτηριστικά εθνοκάθαρσης» τονίζει η ανακοίνωση του κόμματος.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση «Η  Ελληνική Λύση εμμένοντας στις θέσεις της, υπερασπιζόμενη το εθνικό συμφέρον και μόνο, απαιτεί από αυτούς που κάλεσαν τον Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι να του ζητήσουν τις ακόλουθες διευκρινίσεις κατά την διάρκεια του διαγγέλματος.  

1. Να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τις θέσεις του έναντι της αυτοχθόνου Ελληνικής μειονότητας της Ουκρανίας.
2. Να καταδικάσει με σαφήνεια τις τουρκικές διεκδικήσεις και απειλές έναντι της Ελλάδας, όπως η αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης
3. Να καταδικάσει με σαφήνεια την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή στην Κύπρο και τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στα Βαρώσια
4. Να ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Τουρκίας, ακυρώνοντας άμεσα την αμυντική συμφωνία που έχει υπογράψει και στρέφεται εναντίον της εθνικής μας ασφάλειας. Ειδικά στον τομέα της στρατιωτικής βιομηχανίας όπου με την δική  του συμβολή η Τουρκία συνεχίζει την κατασκευή των επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις κατά αμάχων, όπως προκύπτει από την πρόσφατη έκθεση της HRW.
5. Να καταδικάσει την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ και την συστηματική εθνοκάθαρση που διαπράττει κατά των ομόδοξων μας, Αρμενίων».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *