Γ. Κεφαλογιάννης: Οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με τους γείτονες είναι θεμιτοί, ακόμη και αν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε

«Οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, όπου πέρα από την οικονομία και την κοινωνική πολιτική, πλέον μπαίνει δυναμικά στην ατζέντα και η άμυνα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης, με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψής του σε Έβρο και Σαμοθράκη -ως επικεφαλής στην περιοχή- στο πλαίσιο των περιοδειών κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.


«Βλέπουμε ότι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής αεράμυνας -η οποία αποτελεί πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη- βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων ανάμεσα στον Γάλλο Πρόεδρο και τον Γερμανό Καγκελάριο. Είναι σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα να αντλήσει κοινοτικούς πόρους για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ, με τους οποίους θα ενισχυθεί σημαντικά το εθνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα ώστε να απελευθερωθούν πόροι προς αξιοποίηση σε άλλους κοινωνικούς σκοπούς», πρόσθεσε.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στηρίξουν το κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτακη, ο οποίος αποτελεί τον καλύτερο εκφραστή των ελληνικών θέσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληντουρκικές σχέσεις, ο κ. Κεφαλογιάννης επανέλαβε ότι «είναι πολύ θετικό ότι από τον Φεβρουάριο δεν υπάρχουν περιστατικά παραβιάσεων, γεγονός με θετικό οικονομικό αντίκρυσμα. Στα μεγάλα ζητήματα προφανώς δεν έχουμε αυταπάτες. Οι έωλες διεκδικήσεις δεν έχουν σταματήσει, κάτι που πρέπει πάντοτε να μας προβληματίζει. Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο σε επίπεδο οπλικών συστημάτων όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με τους γείτονες είναι θεμιτοί, ακόμη και αν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε».

Τέλος, για το οικιστικό πρόγραμμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε ότι «αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στην τελική φάση του προγράμματος, ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί. Το γιγαντιαίο οικιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση από τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με 700 κατοικίες, ενώ στη δεύτερη φάση θα περιλαμβάνονται άλλες 800 κατοικίες σε Κρήτη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι η έμμεση ενίσχυση του εισοδήματος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη μείωση των δαπανών ενοικίασης. Το 15% των κατοικιών θα αξιοποιηθεί για κοινωνικούς σκοπούς, για παράδειγμα από γιατρούς ή δασκάλους σε ακριτικές περιοχές».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *