Ευρωεκλογές 2024: Πανηγυρισμοί στην Χειμάρρα και σε άλλα σημεία της Βορείου Ηπείρου για την σίγουρη εκλογή του Φρέντι Μπελέρη

Η Βόρεια Ήπειρος και ειδικά η Χειμάρρα πανηγυρίζουν για την σίγουρη εκλογή του Φρέντι Μπελέρη στην ευρωβουλή. Ο εκλεγεμένος δήμαρχος Χειμάρρας που βρίσκεται στην φυλακή μετά τα… δικαστικά παιχνίδια της κυβέρνησης της Αλβανίας σαρώνει με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές και αναμένεται να πάρει πανηγυρικά μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο.


Η ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα της Αλβανίας, πανηγυρίζει έξαλλα την εκλογή του Φρέντι Μπελέρη.

Με την ανακοίνωση των ονομάτων, η κάμερα του Open συνδέθηκε απευθείας με τη Χειμάρρα όπου η οικογένεια του υποψήφιου ευρωβουλευτή και άτομα της ελληνικής μειονότητας είχαν μαζευτεί για να γιορτάσουν την εκλογή του δημάρχου.

Στενή συνεργάτιδα του Μπελέρη ανέφερε αρχικά: «Είναι αισιόδοξος αλλά αγχωμένος και ελπίζει για το καλύτερο. Είναι συγκρατημένος και έχει ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είναι όπως είναι όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, θα παραμείνει έγκλειστος».

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα απευθύνει μήνυμα σήμερα το βράδυ μέσα από τις φυλακές. Ένα μήνυμα όχι μόνο για τη Χειμάρρα αλλά σε όλη την Ελλάδα.


Βουλευτής των Ελλήνων της μειονότητας είπε: Υπάρχει μία βεβαιότητα ότι ο Φρέντι θα είναι ευρωβουλευτής. Είναι μεγάλη βραδιά για την Χειμάρρα. Πρόκειται για μία δικαίωση του Μπελέρη, για τους διαχρονικούς αγώνες όλου του ελληνισμού. Η ιστορία γράφεται με χρυσά γράμματα.


Αναφορικά με το αν ο Φρέντι Μπελέρης θα βγει καθόλου από τη φυλακή, σε περίπτωση που πρέπει να δώσει το παρών όπου απαιτείται, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πια διαδικασία ορκωμοσίας ευρωβουλευτών. Ωστόσο πραγματοποιείται μία συνέλευση στις 16 Ιουλίου, όπου θα χρειαστεί ειδική άδεια για να παραστεί.

 

 

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *