Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στη Σύρο και μήνυμα της Δόμνας Μιχαηλίδου για τις ευρωεκλογές: «Η συμμετοχή μας στις κάλπες είναι καθοριστική»

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτή Α’ Πειραιώς  Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφτηκε τη Σύρο. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι βουλευτές Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκος Μηλαπίδης, ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης, ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κυκλάδων Χρήστος Καφτηράνης και ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Σύρου Ευστάθιος Μπαρμπούνης.


Η κυρία Μιχαηλίδου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σύρου Αλέξανδρο Αθανασίου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Φωτεινιά και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων Μάρκο Βουτσίνο. Επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ και συζήτησε διεξοδικά με τους εργαζόμενους.

Επισκέφθηκε, επίσης, τα Ναυπηγεία Σύρου, που εξυγιάνθηκαν δίνοντας δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους και φέρνοντας ανάπτυξη στο νησί που έχει συνδέσει την ιστορία του με τη ναυτοσύνη.

Συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους για τα θέματα που τους απασχολούν, τις προοπτικές ανάπτυξης της επιχείρησης και τις ευκαιρίες δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Τόνισε τη σημασία της διατήρησης και ενίσχυσης της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα και επανέλαβε τη δέσμευση της Κυβέρνησης για τη στήριξη του κλάδου. Υπογράμμισε ότι «τα Ναυπηγεία Σύρου αποτελούν πυλώνα της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, της τοπικής οικονομίας και παράδειγμα της δύναμης και της ανθεκτικότητας της ελληνικής ναυτοσύνης. Συζητώντας με τους εργαζομένους, διαπίστωσα το πάθος και την αφοσίωσή τους στη δουλειά τους».

Η κυρία Μιχαηλίδου ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στο νησί με συναντήσεις με τοπικούς φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες, συζητώντας θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας, τα προβλήματα εύρεσης προσωπικού, αλλά και τις προοπτικές που δίνει στην Σύρο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η σημαντική ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Επανέλαβε τη δέσμευση της Κυβέρνησης για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, προκειμένου, όπως ανέφερε, να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους.


Μετά το τέλος της επίσκεψής της, η κυρία Μιχαηλίδου δήλωσε:


«Βρισκόμαστε δίπλα σε όλες και όλους, απ’ άκρου εις άκρον της χώρας. Ακούμε και πράττουμε πάντα με γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, προς όφελος της εθνικής οικονομίας. Το αποδεικνύουμε με την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, αλλά και τη δημιουργία νέων καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας.

Η συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές είναι καθοριστική. Μέσω αυτής, μπορούμε να ενισχύσουμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή σκηνή, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και την ασφάλεια της Ένωσης, και να προωθήσουμε πολιτικές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις φιλοδοξίες μας.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει προκλήσεις -όπως η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, η οικονομική ανάπτυξη και η ψηφιακή μετάβαση- που απαιτούν συλλογική δράση και αποφασιστικότητα: Η Κυβέρνησή μας εργαζόμενη ακούραστα έχει επαναφέρει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και σταθερότητας. Μέσα από τις ευρωεκλογές, μπορούμε να ενισχύσουμε αυτή την πορεία, να επιβεβαιώσουμε την πίστη μας στις ευρωπαϊκές αξίες και να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *