Ελεονώρα Μελέτη: Κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν για το «πολύ σοβαρό πρόβλημα του εθισμού των νέων, κυρίως των παιδιών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»


Στο «πολύ σοβαρό πρόβλημα του εθισμού των νέων, και κυρίως των παιδιών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρεται η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελεονώρα Μελέτη, στην ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Συγκεκριμένα, η κ. Μελέτη σημειώνει ότι «τα νέα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους στο διαδίκτυο», γεγονός που «εγκυμονεί κινδύνους, καθώς τα πρότυπα και οι πληροφορίες στις οποίες εκτίθενται μπορεί να είναι εξαιρετικά ζημιογόνα για την ψυχική τους υγεία και την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους».

Επιπλέον, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, αφού επικαλείται πρακτικές που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν ή εφαρμόζουν ήδη κράτη (π.χ. στην Αυστραλία «σχεδιάζουν να επιβάλλουν ηλικιακούς περιορισμούς στη χρήση των social media», ενώ το Βέλγιο και η Ελλάδα «αναλαμβάνουν νομοθετική δράση για την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία»), ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν σκοπεύει να θεσπίσει πανευρωπαϊκά μέτρα «για τον περιορισμό της πρόσβασης των παιδιών στο διαδίκτυο με στόχο την προστασία τους και την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων που πολλές φορές γεννάται ως αποτέλεσμα αυτού του εθισμού».

Τέλος, η κ. Μελέτη καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ψηφιακής εκπαίδευσης των παιδιών, ώστε «να μαθαίνουν από μικρή ηλικία να προστατεύονται από τους κινδύνους του διαδικτύου σε συνέχεια και της “Νέας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά (BIK+)”».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *