Ειρηνευτική Διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη, που δείχνει την στήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια να βρεθεί λύση και να σταματήσει ο πόλεμος

Ξεκίνησαν από σήμερα (15.6.2024) στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας οι εργασίες της διήμερης Ειρηνευτικής Διάσκεψης για την Ουκρανία.


Στη Διάσκεψη, που στόχο έχει την άσκηση πίεσης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, παίρνουν μέρος 92 ηγέτες και εκπρόσωποι κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί «μια δίκαιη ειρήνη το ταχύτερο δυνατό», κατά την έναρξη της πρώτης συνόδου κορυφής, που διεξάγεται χωρίς τη Ρωσία.

«Όλα όσα συμφωνηθούν (σε αυτήν τη σύνοδο) θα αποτελέσουν μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης της ειρήνης την οποία έχουμε όλοι ανάγκη», είπε ο Ζελένσκι προσθέτοντας: «Θα δούμε να γράφεται Ιστορία στη διάρκεια αυτής της συνόδου κορυφής».

Μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία και στην επίτευξη μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς ειρήνης, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί η συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην διάσκεψη, που δείχνει ότι η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες για τερματισμό του πολέμου,.


Σε ό,τι αφορά την επισιτιστική ασφάλεια, ζήτημα με σημαντικές διεθνείς προεκτάσεις, τις οποίες έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό ο Πρωθυπουργός είχε τονίσει τη σημασία τόσο της ιστορικής πόλης ως του βασικού λιμανιού εξαγωγών προς την Ευρώπη και τον κόσμο, όσο και της διατήρησης ανοικτού διαύλου ναυσιπλοϊας για να μπορεί η Ουκρανία να εξάγει τα προϊόντα της, επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.


Στις εργασίες της διεθνούς διάσκεψη κορυφής, συμμετέχει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *