Δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ εμπλέκονται στο κύκλωμα που εκβίαζε καταστηματάρχες – Ανεστάλη η κομματική τους ιδιότητα


Δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ που είναι και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού φέρεται να εμπλέκονται στη σπείρα που εκβίαζε μαγαζάτορες στην Αθήνα.


Στο φως της αποκάλυψης αυτής, η Χαριλάου Τρικούπη προχώρησε άμεσα στην αναστολή της κομματικής τους ιδιότητα.

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σε ανακοίνωση για τα δύο αυτά εμπλεκόμενα άτομα εξέδωσε και το υπουργείο Πολιτισμού. Οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

«​Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής», αναφέρει η ανακοίνωση.


Παράλληλα, σε αργία τέθηκαν οι δημοτικοί υπάλληλοι που συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, για χρηματισμό και εκβιασμούς ιδιοκτητών καταστημάτων, στην Αθήνα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 14 άτομα, ιδιώτες και υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων -μέλη εγκληματικής οργάνωσης- που φέρονται να ζητούσαν ανταλλάγματα από καταστηματάρχες, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο ή τα πρόστιμα, για παραβάσεις.

Ο «τζίρος» τους ξεπερνάει, τις 700.000 ευρώ ανά έτος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *