Δόμνα Μιχαηλίδου από τη Ρόδο: «Στην Ευρώπη θέλουμε πολιτικούς που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά συμφέροντα με τον καλύτερο τρόπο – Δημιουργήσαμε 400.000 θέσεις εργασίας στην 5ετία»

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στον RealVoice 99,5 FM, της Ρόδου και στη Νατάσα Ράγιου έκανε αναφορά στις ευρωεκλογές και το διακύβευμά τους.


Αναλυτικά σημεία συνέντευξης της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ευρωεκλογές

«Με Κυβερνητικό Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, ΙωάννηΠαππά,τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, ΜάνοΛογοθέτη, τον ΓΓ Περιβάλλοντος, Χρήστο Σούλη, τον ΓΓ του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, τηΓΓΕργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννα Στρατινάκη, τον ΓΓΚοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκο Μηλαπίδη, τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρο Βαρβέρη, την Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ, Γιάννα Χορμόβα, τους βουλευτές μας Μίκα Ιατρίδη, Μάνο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη, και φυσικά στελέχη μας και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, που γνωρίζουν πολύ καλά τις περιοχές που επισκεπτόμαστε και τα θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, βρισκόμαστε εδώ στη Ρόδο. Οι επισκέψεις μας στην Περιφέρεια, όπως αυτή που πραγματοποιούμε στη Ρόδο, μας φέρνει πιο κοντά με τους συμπολίτες μας και μας δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα για τις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Το μήνυμα είναι σαφές. Στην Ευρώπη θέλουμε πολιτικούς που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά συμφέροντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιατί υπάρχουν τρία πολύ σημαντικά διακυβεύματα. Η άντληση ακόμη περισσότερων ευρωπαϊκών κονδυλίων από τα ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Η μεταναστευτική πολιτική της χώρας και η αμυντική πολιτική τόσο της χώρας όσο και της Ευρώπης. Είναι σημαντικό λοιπόν οι άνθρωποι που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη να είναι υπεύθυνοι, να είναι από μια παράταξη που ξέρει να προτεραιοποιεί, που δεν λαϊκίζει και που κάνει πράξη αυτό που λέει».

Κοινωνικός Τουρισμός

«Έχουμε πενταπλασιάσει τον προϋπολογισμό της δράσης, που είναι υψηλότερος από ποτέ και έχουμε τριπλασιάσει τους δικαιούχους. Συνολικά 300.000 συμπολίτες μας, μπορούν να κάνουν δωρεάν ή με πολύ μικρό κόστος έως και 12 ημέρες διακοπές. Μάλιστα για πρώτη φοράυπάρχει πρόνοια και καλύπτουμε μέρος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Επίσης το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού έχει και μία κοινωνική διάσταση. Τα άτομα με αναπηρία, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι πολύτεκνοι, μοριοδοτούνται περισσότερο».

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

«Από 1η Ιουλίου, σε λιγότερο από έναν μήνα δηλαδή, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται κανονικά σε βιομηχανία και λιανεμπόριο. Η Ψηφιακή Κάρτα, είναι ένα μέσο, πρωτίστως για τους εργαζομένους, να ξέρουν ότι υπάρχει κάποιος που διαφυλάττει το εργασιακό δίκαιο προκειμένου να τηρείται η νομοθεσία και να πληρώνονται την υπερωρία τους. Το επόμενο βήμα, είναι η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στον τουρισμό και στην εστίαση. Αυτό θα ξεκινήσει πιλοτικά από Σεπτέμβριο και υποχρεωτικά από το τέλος του έτους».


Αγορά εργασίας

«Λόγω της χρηστής διαχείρισης της χώρας, μέσα σε πέντε χρόνια, καταφέραμε να δημιουργήσουμε 400.000 θέσεις εργασίας, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πλήρους απασχόλησης. Μάλιστα αυτές οι 400.000 νέες θέσεις εργασίας δεν κινούνται στον κατώτατο μισθό, αλλά είναι παραπάνω. Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού κυρίως στον τουρισμό και στην εστίαση. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την ασυμμετρία μεταξύ προσφοράς και ζήτηση; Το καθεστώς των μετακλήσεων λύνει μέρος του προβλήματος. Παράλληλα σημαντική βοήθεια είναι τα προγράμματα της ΔΥΠΑ τα οποία και καταρτίζουν κόσμο, αλλά και επιδοτούν. Όπως το πρόγραμμα προεργασία πολύ ξεκινά σύντομα, και το οποίο η οποία επιδοτεί για 7 μήνες πλήρως ανθρώπους που είναι μέχρι 29 ετών».


Κόστος ζωής

«Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας έχουμε κάνει αρκετά και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Γι’ αυτό ζητούμε την εμπιστοσύνη του κόσμου για να τα κάνουμε ακόμα καλύτερα. Με την υπεύθυνη πολιτική που εφαρμόζουμε, η οποία στον πυρήνα της έχει το συμφέρον των συμπολιτών μας, η χώρα έχει γυρίσει σελίδα. Βέβαια αντιμετωπίζουμε και εξωγενείς προκλήσεις, όπως είναι η ακρίβεια και ο εισαγόμενος πληθωρισμός. Όμως με τις πολιτικές μας έχουμε καταφέρει ο πληθωρισμός τον Μάιο να υποχωρήσει στο 2,3%, από 3,2% που ήταν τον Απρίλιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *