Δημοσκόπηση Metron Analysis για το Mega: Στο 30,2% η ΝΔ, που ανεβαίνει συνέχεια – Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προηγείται ο Ανδρουλάκης στην μάχη στο ΠΑΣΟΚ


Η ΝΔ… παίρνει τα πάνω της και ανεβαίνει συνέχεια σε ποσοστά και η τάση αυτή αποτυπώθηκε και στην δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega.


H Νέα Δημοκρατία ανέβηκε δυο μονάδες πιο πάνω σε σχέση με τις ευρωεκλογές στην εκτίμηση ψήφου, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

O ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να καταρρέει, καταγράφοντας πτώση 0,7 μονάδων στο ίδιο χρονικό διάστημα και εμφανίζεται στην πέμπτη θέση με μόλις 6% θετικές γνώμες στην αξιολόγησή του, πίσω από ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι δεύτερο κόμμα με διαφορά μεγαλύτερη του ορίου του στατιστικού λάθους από το ΚΚΕ. Μάλιστα, στην αξιολόγηση καταγράφει 18% θετικές γνώμες – τριπλάσιες σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, και 8 μονάδες χαμηλότερα από τη ΝΔ, που έχει 26% θετικές γνώμες.

Χαρακτηριστικό της ατμόσφαιρας στο πολιτικό σκηνικό είναι το γεγονός ότι πλέον 10 κόμματα εμφασνίζονται να περνούν το όριο του 3% για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, με το ΜεΡΑ25 sto 3,3% και στην 10η θέση.


Το ενδιαφέρον για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Στο 29% του δείγματος μετρήθηκε το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν ότι μάλλον ή σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την Μetron Analysis, το ενδιαφέρον αυτό είναι οριακά υψηλότερο από εκείνο που είχε καταγραφεί το Νοέμβριο του 2021, πριν από τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις εκείνων που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να ενισχύει  τη θέση του σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση – είναι πρώτος με 31%, έναντι 24% της Άννας Διαμαντοπούλου, 22% του Χάρη Δούκα και 12% του Παύλου Γερουλάνου στη μέτρηση που ολοκληρώθηκε πριν από την τηλεμαχία.

Ωστόσο, η Metron έκανε ειδική μέτρηση σε δείγμα 811 πολιτών την επομένη της τηλεμαχίας – ρωτώντας ποιος ξεχώρισε σε αυτήν, ανεξαρτήτως του αν εκείνοι που απάντησαν προτίθενται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές. Σε αυτή τη μέτρηση, πρώτη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι την παρακολούθησαν, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης  πρωτεύει μεταξύ εκείνων που απλώς άκουσαν για το ντιμπέιτ.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γενικής έρευνας – πριν το ντιμπέιτ – μόνον ο Παύλος Γερουλάνος μπορεί να ελπίζει στον β’ γύρο των εκλογών απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Λάθος η αποπομπή Κασσελάκη

Σε λάθος κατεύθυνση χαρακτηρίζουν την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη το 48% ζητεί εκλογή νέου προέδρου και μόλις το 43% την επανεκλογή του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *