Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για τη Νέα Δημοκρατία – Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ και τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ, διάλυση βλέπουν οι πολίτες


Σταθερά πρώτη παραμένει η ΝΔ, κερδίζοντας έδαφος στα ποσοστά της συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση, όπως παρουσιάζει η δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την ιστοσελίδα politic.gr.


Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στην τέταρτη από την πέμπτη.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει άνοδο τριών μονάδων, Βελόπουλος, Νατσιός και Λατινοπούλου κρατούν υψηλά τα ποσοστά τους, ενώ το ΚΚΕ οπισθοχωρεί.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,4% (από 22,2%), το ΠΑΣΟΚ 14,9% (από 11,7%), η Ελληνική Λύση 8,3% (από 8,8%), ο ΣΥΡΙΖΑ 7,8% (από 8,3%), το ΚΚΕ 7,4% (από 8,7%), η Φωνή Λογικής 5,5% (από 4%), το κόμμα Νίκη 3,3% (σταθερό), η Πλεύση Ελευθερίας 3,1% (από 3,9%), το ΜέΡΑ25 3%, η Νέα Αριστερά 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 19,8%.

Όσον αφορά τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ προηγείται ο Χάρης Δούκας (28,9%), ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης (28,1%), τρίτος έρχεται ο Παύλος Γερουλάνος (15,8%) με την Άννα Διαμαντοπούλου να είναι σε μικρή απόσταση (15,1%) ενώ ακολουθούν Μιχάλης Κατρίνης (5,5%) και Νάντια Γιαννακοπούλου (4,1%).


Ειδικά, δε, για την περίπτωση του δεύτερου γύρου, στη δημοσκόπηση καταγράφονται τόσο νίκη του Χάρη Δούκα με 40,8% έναντι 39,8% του Νίκου Ανδρουλάκη όσο και νίκη του Παύλου Γερουλάνου με 40,9% έναντι 39,5% του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στο σύνολο της κοινής γνώμης το 67% δηλώνει ότι θα ήθελε να εκλεγεί άλλος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με 20% να επιλέγει επανεκλογή Ανδρουλάκη, ενώ τα ποσοστά αυτά όταν αφορά τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ γίνονται 60% για άλλο πρόεδρο και 32% για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», λέει ένας στους δύο

Σχετικά με την κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του κόμματος της Κουμουνδούρου θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη και πάλι για πρόεδρο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος τη Δευτέρα, προανήγγειλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, έχει καθαρό προβάδισμα για την πρώτη θέση στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Με ποσοστό 45% οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν για πρόεδρο του κόμματος τον Στέφανο Κασσελάκη, έναντι του Παύλου Πολάκη με 15,4% και του Σωκράτη Φάμελλου με 12,5%.

Όσον αφορά το μέλλον του κόμματος, ένας στους δύο λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί, τρεις στους δέκα ότι θα συρρικνωθεί και μόλις ένας στους δέκα ότι θα ανασυνταχθεί.

Περισσότερο αισιόδοξοι είναι οι ψηφοφόροι του κόμματος. Τρεις στους δέκα λένε ότι θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τέσσερις στους δέκα ότι θα ανασυνταχθεί.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά καταμετρώνται ως εξής:

  • Στέφανος Κασσελάκης 45,1%,
  • Παύλος Πολάκης 15,4%,
  • Σωκράτης Φάμελλος 12,5%,
  • Νίκος Παππάς 4,7%,
  • Νίκος Φαραντούρης 3,5%,
  • Απόστολος Γκλέτσος 1,8%.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *