Δημοσκόπηση Action 24: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ισχυρό προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Πρεμιέρα έκανε σήμερα το νέο πρόγραμμα του Action24, με το νέο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού να βγάζει στο φως της δημοσιότητας νέα δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, στη οποία καταγράφεται η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία.


 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πανελλαδική Ερευνα Γνώμης της RASS, έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για το οικονομικό τους μέλλον (79,3%) και παρά το γεγονός ότι τους απασχολεί η ακρίβεια, θεωρούν ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι πρωτίστως απότοκο της διεθνούς συγκυρίας (57,3%) και δευτερευόντος ευθύνη της κυβέρνησης (41,7%), ενώ δεν πιστεύουν ότι το καλάθι του νοικοκυριού σε αυτή τη φάση έχει αποδώσει (μάλλον δεν έχει αποδώσει – δεν έχει αποδώσει: 69,4%).


 
«Στο μέτρο που πρέπει» εκτιμούν σχεδόν οι μισοί πολίτες (48,6%) ότι είναι η πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα, ενώ στο απευκταίο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία δηλώνουν πως αισθάνονται πιο ασφαλείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 51,7%.  


 
Παράλληλα, οι πολίτες θεωρούν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (47,9%), σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (20,6%), ενώ θετικό ισοζύγιο δημοτικότητας αποδίδουν στους κ.κ. Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη.


Αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή, 3 στους 4 πολίτες (75,1%) πιστεύουν ότι η ΝΔ θα ήταν πρώτη. Αναλυτικά οι εκλογικές προτιμήσεις, στην παρούσα χρονική στιγμή καταγράφονται με διαφορά 7,8% μονάδων της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ, ως εξής:


ΝΔ 31,3%
ΣΥΡΙΖΑ 23,5%
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 13,8%
ΚΚΕ 6,2%
Ελληνική Λύση 3,8%
ΜέΡΑ25 3,3%
Έλληνες για την πατρίδα 2,1%
άλλα κόμματα 4,1%
άκυρο – λευκό 2,8%
αδιευκρίνιστη ψήφος 9,1%.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *