Άννα Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ένα μεγάλο κόμμα


Την άποψη ότι η δική της υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ., είναι αυτή που απειλεί περισσότερο απ’ όλες τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διατύπωσε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, η πρώην επίτροπός και υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.


Είπε ότι αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να το μετατρέψει, από ένα κόμμα που έχει χάσει την όσμωση του με την κοινωνία, σε ένα μεγάλο, κυβερνών, μεταρρυθμιστικό κόμμα και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν έχει προωθήσει καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση στη χώρα.

Απέρριψε την κριτική που της ασκείται ότι στα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ εκείνη επέλεξε να απομακρυνθεί, λέγοντας ότι, τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν όταν ήταν ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης, αλλά όταν, στα χρόνια της κρίσης, έπρεπε να πάρει δύσκολες αποφάσεις. «Εγώ τότε, με μια ευρεία συναίνεση, πέτυχα τη μεταρρύθμιση στο χώρο της Παιδείας» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε, ότι η πρόταση της από τον πρωθυπουργό για τον ΟΟΣΑ, δεν αποτελούσε προσφορά μιας θέσης, αλλά συμμετοχή της σε μια παγκόσμια κούρσα προσωπικοτήτων, στην οποία ήρθε τρίτη.

«Πρέπει κανείς να έχει πολύ λίγο πολιτικό μυαλό, για να υποστηρίξει ότι η υποψηφιότητα μου ευνοεί τον Κυρ. Μητσοτάκη» είπε η Άννα Διαμαντοπούλου και τόνισε ότι απευθύνεται στο περίπου ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν τη ΝΔ του Κυρ.  Μητσοτάκη περιμένοντας μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν, ή στράφηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη της Κεντροαριστεράς και βρέθηκαν σε μια κυβέρνηση με την άκρα Δεξιά.

«Προφανώς αυτό το κοινό, μειώνει τη δύναμη του κ. Μητσοτάκη στον χώρο του Κέντρου» είπε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι με στόχευση, δουλειά και ενεργοποίηση δυνάμεων της κοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξαναγίνει ένα μεγάλο κόμμα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *