Ανασχηματισμός: Στις 11:30 ανακοινώνεται η νέα σύνθεση, ξεκίνησαν τα τηλέφωνα από τον πρωθυπουργό – Αναβάλλεται το υπουργικό συμβούλιο


Έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει τηλεφωνικές επικοινωνίες ώστε να κατοχυρωθεί το νέο σχήμα.


Στις 11:30 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Κατά συνέπεια, το προγραμματισμένο για σήμερα υπουργικό συμβούλιο αναβάλλεται.

Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν…

Τα σενάρια για τις επικείμενες αλλαγές έχουν ξεκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεόδωρος Λιβάνιος αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών στη θέση της Νίκης Κεραμέως, η οποία θα μετακινηθεί στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας με υφυπουργό τον Κώστα Καραγκούνη. Στο υπουργείο Εσωτερικών ως υφυπουργός θα βρεθεί ο Βασίλης Σπανάκης.


Τη θέση του Κώστα Σκρέκα στο υπουργείο Ανάπτυξης θα αναλάβει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα αναλάβει ο Κώστας Τσιάρας, στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Στη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης, στη θέση του Στάθη Κωνσταντινίδη, θα τοποθετηθεί ο Κώστας Γκιουλέκας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Τέλος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα αναλάβει στο υπουργείο Μετανάστευσης, στη θέση του Δημήτρης Καιρίδη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *