Ανασχηματισμός: Οι αμετακίνητοι Γεωργιάδης, Χατζηδάκης, Χρυσοχοΐδης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών και μετά από πολλές συζητήσεις με το επιτελείο του, ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος και αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της κοινωνίας, προχώρησε σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με στόχο, μέσα από πολλή δουλειά, να συνεχιστεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα το έργο της κυβέρνησης.


Παράλληλα, ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στους συνεργάτες που έχουν επιδείξει έργο, δίνουν καθημερινά τις «μάχες» τους στο πεδίο το οποίο έχουν κληθεί να υπηρετήσουν την χώρα και έχουν φέρει απτά αποτελέσματα.

Από τα βασικά στελέχη της κυβέρνησης είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υπουργός Παιδείας στη δεύτερη θητεία του με το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έχει προχωρήσει μέσα σε λίγους μήνες σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως είναι τα απογευματινά χειρουργεία, προχωράει με ταχύ ρυθμό την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό των νοσοκομείων αλλά και την ενίσχυσή τους με γιατρούς και  προσωπικό.

Αλλά και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που επέστρεψε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον περασμένο Ιανουάριο με στόχο να προχωρήσει ταχύτητα της διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση της ΕΛΑΣ με αξιολόγηση του προσωπικού, βαθμολόγιο και κινητικότητα στο εσωτερικό του Σώματος. Παράλληλα, έχει καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να μεγαλώσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών – μέσω της μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας – θέμα το οποίο έχει βασικό ρόλο στην κυβερνητική ατζέντα.

Εκ των πυλώνων της κυβέρνησης είναι και ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Οικονομικών στον ένα χρόνο της θητείας του έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μεγάλου μέρους των προεκλογικών δεσμεύσεων στην οικονομία με την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, την αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, την αύξηση του κατώτατου μισθού, έσοδα για το Δημόσιο 7 και πλέον δισ. ευρώ μέσω των αποκρατικοποιήσεων, υψηλή θέση στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο σε ποσοστά απορρόφησης. Παράλληλα, ο εξωδικαστικός μηχανισμός επιταχύνθηκε, ενώ  δίνεται μεγάλη «μάχη» για να μπει τάξη και στις παραλίες.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *