Αύξηση κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου εξήγγειλε ο Μητσοτάκης! «Σκούπα» στο μητρώο του ΟΑΕΔ και φθηνή στέγη!

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την αναδιοργάνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, «Δουλειές Ξανά» ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε αρχικά πως «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο εξαιρετικά σημαντικό γιατί αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο για μία προοδευτική πολιτική στα ζητήματα της εργασίας», ενώ σημείωσε πως η ανεργία έπεσε από το 17,2% στο 12,8%. «Ζούμε σε ένα εξαιρετικά δυσχερές περιβάλλον αλλά οι προβλέψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανεργία λόγω της πανδημίας διαψεύστηκαν γιατί η κυβέρνηση έσπευσε να στηρίξει τους πολίτες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.


«Ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών το τελευταίο διάστημα έχει επιβαρυνθεί» είπε ακόμη και πρόσθεσε πως «προσπαθούμε να λάβουμε μέτρα για την ελάφρυνση».

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι δημόσιοι πόροι θέλουμε να κατευθύνονται προς στοχευμένες πολιτικές εργασίας. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το πρώτο πρόβλημα είναι η μακροχρόνια αποχή από την εργασία. Πολλοί άνεργοι δεν είχαν βρει εργασία για διάστημα άνω του ενός έτους, ενώ 50.000 άνθρωποι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση εδώ και μία δεκαετία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας υπάρχει πρόβλεψη που ορίζει ότι ο εργαζόμενος θα λαμβάνει το 50% του επιδόματος εργασίας ακόμα και όταν βρει δουλειά.


«Τα προγράμματα κατάρτισης του παρελθόντος δεν είχαν τα αναγκαία αποτελέσματα. Ενδεχομένως εκατοντάδες εκατομμύρια να ωφέλησαν επαγγελματίες στην κατάρτιση και όχι τους καταρτισμένους» συνέχισε.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε ότι «πολλοί που έμεναν σε ακριβές περιοχές έπαιρναν επιδόματα. Θα διαγραφούν από τους καταλόγους όσοι παραμένουν εγγεγραμμένοι χωρίς να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Θα διαγραφούν όσοι έχουν αρνηθεί έως και τρεις φορές να απασχοληθούν σε θέσεις που έχουν δημιουργηθεί για εκείνους. Θα διαγραφούν και όσοι δεν δέχονται να πάρουν μέρος σε καταρτίσεις».


Παράλληλα τόνισε πως ο ΟΑΕΔ θα αποτελέσει πυλώνα για τη στέγη που πρέπει να αποκτήσουν οι Έλληνες εργαζόμενοι.

«Παρά τα υψηλά ποσοστά ιδιοκατοίκησης το 37% του πληθυσμού ξοδεύει παραπάνω από το 40% του εισοδήματος για έξοδα στέγης. Ένας στους τρεις Έλληνες έχει ληξιοπρόθεσμες οφειλές για την κατοικία. Το πρόβλημα της στέγης είναι ουσιαστικό, πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η άλλη όψη μιας αγοράς ακινήτων που ευημερεί, αυξάνει την πίεση να δρομολογήσουμε πολιτικές έξυπνες προσφοράς πιο φτηνής στέγης κυρίως στα νέα ζευγάρια» σημείωσε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *