Άδ. Γεωργιάδης: Η προσωπική και συγκινητική ιστορία πίσω από τον νέο τοπικό σταθμό του ΕΚΑΒ που εγκαινίασε στην Κηφισιά


Τον νέο σταθμό του ΕΚΑΒ στην Κηφισιά εγκαινίασε χθες ο υπουργό Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και με ανάρτησή του στο Χ αποκάλυψε και την προσωπική και συνάμα στενάχωρη ιστορία που βίωσε ο ίδιος από την απουσία μιας τέτοιας υπηρεσίας στην περιοχή.


«Ο χώρος που επελέγη είναι ακριβώς δίπλα από το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Νέας Ερυθραίας το Σχολείο το οποίο και τελείωσα. Ήταν 05 Μαρτίου του 1990 όταν έξω από το Σχολείο αυτό είδα και χαιρέτησα τον πατέρα για μου, Αθανάσιο (Σάκη) Γεωργιάδη για τελευταία φορά» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά:

«Χθες με τον Δήμαρχο Κηφισιάς @V_Xipolitas και τον τέως Υπουργό Μετανάστευσης και συνάδελφό μου βουλευτή Βόρειας Αθήνας @DimKairidis εγκαινιάσαμε τον νέο τοπικό σταθμό του ΕΚΑΒ στην Κηφισιά. Έναν σταθμό που θα σώσει ζωές καθώς σε μία ευρύτερη περιοχή θα μειώσει τον χρόνο απόκρισης του ΕΚΑΒ κατά πολύ πράγμα που σε πολλές περιπτώσεις είναι κρίσιμο.

Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο για την παραχώρηση του χώρου αυτού και τον Διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου για την καλή του δουλειά.


Όμως η μέρα για μένα είχε και έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα. Βλέπετε ο χώρος που επελέγη είναι ακριβώς δίπλα από το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Νέας Ερυθραίας το Σχολείο το οποίο και τελείωσα. Ήταν 05 Μαρτίου του 1990 όταν έξω από το Σχολείο αυτό είδα και χαιρέτησα τον πατέρα για μου, Αθανάσιο (Σάκη) Γεωργιάδη για τελευταία φορά. Με πήγε στο σχολείο, όπως κάθε μέρα, φιληθήκαμε, χαιρετηθήκαμε, όπως κάθε μέρα, αλλά κανείς από τους δυό μας εκείνη την στιγμή δεν ηξερε ότι τίποτε και ποτέ δεν θα ήταν ξανά το ίδιο. Το μεσημέρι με πήραν απλά και μου είπαν στο τηλ: «κουράγιο βρες δύναμη διότι ο πατέρας σου πέθανε από έμφραγμα»….ακόμη με πονάει, και ας έχουν περάσει 34 χρόνια, ότι δεν μπόρεσα να του πω αντίο και το ποσό τον αγαπούσα πριν φύγει. Ο πατέρας μου όμως ίσως να είχε σωθεί εάν εκείνη την ημέρα το ΕΚΑΒ, λόγω μίας αστοχίας δεν αργούσε τόσο, ώστε τελικά αναγκάστηκαν να τον βάλουν σε ένα ταξί και τελικά να φύγει καθ´οδόν. Ελπίζω αυτός ο Σταθμός και όλη η προσπάθεια μας με τα 250 νέα ασθενοφόρα και τις προσλήψεις κλπ να σώσουν πολλές ζωές και λιγότεροι άνθρωποι να βιώσουν τον πόνο που βιώσαμε εμείς.

Είμαι Υπερήφανος και Ευτυχισμένος που ο καλός Θεός και η εμπιστοσύνη του @kmitsotakis με Αξίωσαν να μου δώσουν μία τέτοια ζωή, ώστε να συμβάλω σε ένα τέτοιο έργο που θα σώσει ανθρώπους σε μία δύσκολη τους στιγμή. Αυτοί εκείνη την ώρα δεν θα ξέρουν ότι αυτό τους βοήθησε εμείς όμως που το φτιάξαμε θα το ξέρουμε και είναι αρκετό».

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *