Άδ. Γεωργιάδης για Νίκο Παππά: «Δεν ήταν η καλύτερη έναρξη πολιτικής πορείας, είδα μια ακραία αλαζονεία»


Στο «Πρωινό» και τον Γιώργο Λιάγκα μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, όπου σχολίασε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και όχι μόνο.


Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προχώρησε στην εκτίμηση ότι το νομοσχέδιο της ΝΔ για την ισότητα μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο οδήγησε στην πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στις φετινές ευρωεκλογές σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2023.

«Δεν πήγαμε καλά», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: «Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ας πούμε ότι “μας κόστισε”. Δώσαμε την εντύπωση -μια εντύπωση η οποία δε ήταν απαραίτητα σωστή, τη δώσαμε όμως- ότι δεν σεβαστήκαμε τις ανησυχίες του κόσμου σε ένα ταυτοτικό ζήτημα. Τώρα πάμε παρακάτω, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να κάνουμε πράξη, την πρόθεσή μας να λάβουμε υπόψη το μήνυμα το οποίο μας απηύθυνε ο κόσμος».

Ερωτηθείς για τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο υπουργός Υγείας είπε ότι κατέγραψε μια μεγάλη επιτυχία, ενώ για όσα ακούγονται σχετικά με ανασχηματισμό απάντησε: «Αλίμονο αν εν ενεργεία υπουργός είχε προνομιακή πληροφόρηση περί ανασχηματισμού. Κυριολεκτικά δεν έχω ιδέα. Μέχρι νεοτέρας, συνεχίζω το έργο μου στο Υπουργείο Υγείας το οποίο είναι βαρύ και δύσκολο και σε λίγο π.χ., έχω έκτακτη σύσκεψη για τον καύσωνα. Ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα το οποίο δεν πρέπει να το υποτιμούμε διότι μπορεί να θέσει ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο. Αντιθέτως πρέπει να μειώσουμε στο ελάχιστο απαραίτητο τις μετακινήσεις και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών».

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε την άρνηση ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά να παραστεί ως καλεσμένος για συνέντευξη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. «Δεν ήταν η καλύτερη έναρξη πολιτικής πορείας για τον κ. Παππά», είπε συγκεκριμένα, χαρακτηρίζοντας ακραίο ρατσισμό την έκφραση του ότι «δεν ήθελε να πάω στην Τατιάνα Στεφανίδου για λόγους αισθητικής».


«Ο κ. Παππάς νομίζει ότι είναι Πρύτανης της Σορβόννης; Ένας μπασκεμπολίστας ήταν, πετυχημένος. Μπράβο του» , ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλο αυτό που είδα ήταν μια ακραία αλαζονεία. Εύχομαι απλώς να τον μέθυσε η επιτυχία του. Η πολιτική όμως δεν παίζεται με αυτούς τους όρους κι ελπίζω να το καταλάβει σύντομα», συνέχισε ο υπουργός Υγείας.

Για τα όσα ακούγονται σχετικά με ανασχηματισμό ανέφερε: «Αλίμονο αν εν ενεργεία υπουργός είχε προνομιακή πληροφόρηση περί ανασχηματισμού. Κυριολεκτικά δεν έχω ιδέα. Μέχρι νεοτέρας, συνεχίζω το έργο μου στο Υπουργείο Υγείας το οποίο είναι βαρύ και δύσκολο και σε λίγο π.χ., έχω έκτακτη σύσκεψη για τον καύσωνα. Ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα το οποίο δεν πρέπει να το υποτιμούμε διότι μπορεί να θέσει ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο. Αντιθέτως πρέπει να μειώσουμε στο ελάχιστο απαραίτητο τις μετακινήσεις και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *