Άδ. Γεωργιάδης από την Κω: Θα προκηρυχθούν θέσεις για την πρόσληψη 4 παθολόγων, 2 καρδιολόγων και παιδιάτρου για το νοσοκομείο


Στην Κω βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της περιοδείας στις Υγειονομικές Μονάδες των νήσων Κω και Καλύμνου με στόχο την επιτόπια ενημέρωση για τα προβλήματα και η εξεύρεση άμεσων λύσεων.


Όπως αναφέρει το kosnews24.gr, ο Υπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους του νοσοκομείου Κω, είχε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, τους γιατρούς, εκπροσώπους του ιατρικού συλλόγου Κω, αλλά και των εργαζομένων του νοσοκομείου, παρουσία του κ. Χρήστου Ροϊλού, διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και νήσων, καθώς και του βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου, ενώ υπήρξε και  ένταση με την πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Καρανάσου η οποία υποστήριξε ότι δεν έλαβε πρόσκληση για τη σημερινή συνάντηση, με τον κύριο Γεωργιάδη να της απαντά ότι είναι ευπρόσδεκτη να συμμετέχει στη συζήτηση χωρίς φωνές και εντάσεις.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι από παρεξήγηση έγραψαν τα μέσα ότι δεν καλέστηκε στη συνάντηση ο Ιατρικός Σύλλογος Κω. Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα θα προκηρυχθούν τέσσερις θέσεις, ταυτόχρονα, για παθολόγους και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω προκήρυξης θα ακολουθήσει προκήρυξη για δύο καρδιολόγους, αλλά και για παιδίατρο.

« Στα πλαίσια της περιοδείας μου στα Δωδεκάνησα, ξεκίνησα με επίσκεψη στο γενικό νοσοκομείο της νήσου Κω, για το όποιο ως γνωστόν είχαμε και τις δημόσιες συζητήσεις το περασμένο διάστημα στη Βουλή, σε σχέση με τη γνωστή διάταξη. Είχα συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της νήσου, από παρεξήγηση γράφτηκε ότι δεν επρόκειτο να δω την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, αντιθέτως η πρόθεσή μου ήταν να πάω και στα γραφεία τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω οπουδήποτε και να μη δω τον οικείο ιατρικό σύλλογο ή τον οικείο σύλλογο των γιατρών του ΕΣΥ ή τον οικείο σύλλογο των εργαζομένων. Όλοι αυτοί είναι εξ’ορισμού και αξιωματικά προσκεκλημένοι σε κάθε μου επίσκεψη» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε « Είχα μία πολύ διεξοδική συζήτηση, αποφασίσαμε να προκηρύξουμε άμεσα το μήνα Σεπτέμβριο και τις τέσσερις κενές θέσεις των παθολόγων, όπου με τα νέα κίνητρα και το νέο πλαίσιο θα μπορέσουμε να έχουμε μία πολύ καλύτερη επιτυχία από ότι στο παρελθόν και του χρόνου τέτοια εποχή το νοσοκομείο να είναι σε πολύ πιο εύρυθμη λειτουργία από ότι σήμερα. Το νοσοκομείο έχει προβλήματα, δεν αντιλέγω, δεν είναι όμως όλα μαύρα, ακούστηκαν και πάρα πολλά καλά λόγια για αυτά που γίνονται στο νοσοκομείο. Να πω μόνο ότι έχει αυξηθεί ο τακτικός προϋπολογισμός την τελευταία πενταετία κατά 40 %. .»


Εν συνεχεία, ο υπουργός τόνισε ότι έχει δώσει εντολή να ανοίξουν και επικουρικές θέσεις, αλλά και θέσεις με μπλοκάκι, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία των προσλήψεων και θα βρεθεί στο νησί τους επόμενους μήνες για να κάνει μία δεύτερη αυτοψία.

Κλείνοντας, ο υπουργός απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφέροντας ότι θεσπίστηκαν καινούργια κίνητρα για τις προσλήψεις, ενώ  τόνισε ότι το έλλειμμα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι το νούμερο ένα πρόβλημα των ευρωπαϊκών συστημάτων υγείας. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι όσες ιδιωτικές κλινικές και να υπάρχουν, ο κορμός του συστήματος υγείας θα είναι το ΕΣΥ.

Ακόμα αναφέρθηκε στο κέντρο υγείας Αντιμάχειας ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ιδιωτικοποιηθεί, όπως ακούστηκε.

Επίσης στο τραπέζι έπεσε και το πρόβλημα στέγασης των υγειονομικών, με τον Υπουργό να τονίζει ότι έχει ψηφιστεί διάταξη όπου ο Δήμος μπορεί να πληρώνει σπίτια και να τα περνάει στα έξοδά του ως νόμιμη δαπάνη.

Κίνητρα και στους μόνιμους

«Αλλάξαμε όλο το πλαίσιο των άγονων, η ΚΙΑ,θα βγει εντός του μηνός. Ένας γιατρός που θα πηγαίνει σε ένα άγονο νοσοκομείο, όπως η Κως (ένα νοσοκομείο που έχει διαδοχικές άγονες προσκλήσεις – αυτόματα πηγαίνεις αυτή την κατηγορία του άγονου), έχει σοβαρό οικονομικό όφελος, 3600 € επιπλέον το χρόνο ( αφορά όλο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου) και 7200 € σε ειδικότητες με πολύ μεγάλη έλλειψη. Αυτά για το ελληνικό κράτος δεν είναι λίγα χρήματα» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός δηλώνοντας για πρώτη φορά ότι τα κίνητρα που δίνονται στους αποσπασμένους θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ενώ θα αυξηθούν και οι απολαβές του μόνιμου προσωπικού που έβαζαν όλα αυτά τα χρόνια ”πλάτη” στο νοσοκομειακό ίδρυμα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μετά το τέλος της επίσκεψης του, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά και την Έπαρχο Κω – Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου, οι οποίοι αμφότεροι του παρουσίασαν τα προβλήματα του υποστελεχωμένου νοσοκομείου καθώς και την αναγκαιότητα ανέγερσης νέου κτιρίου. Ο κύριος Γεωργιάδης και στις δύο συναντήσεις τόνισε ότι θα παρακολουθεί στενά την πορεία του νοσοκομείου (όσον αφορά την διαδικασία των προσλήψεων, αλλά και την ανέγερση του νέου ιδρύματος).

Να αναφέρουμε ότι μετά την επίσκεψη του στο νησί της Κω θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κάλυμνο αλλά και στη Ρόδο.

Ο υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Δήμαρχο και την Έπαρχο, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να βρεθεί και στην Κάλυμνο.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *