Χρήστος Σταϊκούρας: «Εργαζόμαστε προκειμένου να κάνουμε την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας καλύτερη στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία» – Το 2027 θα ολοκληρωθεί το Flyover


«Με ειλικρίνεια, συνέπεια, ευθύνη και ρεαλισμό εργαζόμαστε προκειμένου να κάνουμε την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας καλύτερη στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία» τόνισε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στην εκδήλωση «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Ο υπουργός χαρακτήρισε το Μετρό «το πλέον εμβληματικό έργο» στην πόλη αναφέροντας πως παραδίδεται τους επόμενους μήνες. «Το 94,6% του έργου έχει ολοκληρωθεί. Τελειώνουν οι κατασκευαστικές εργασίες, πραγματοποιούνται δοκιμές των συστημάτων και είμαστε στη διαδικασία της πιστοποίησης. Και θα έχουμε και Μετρό και αρχαία», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση προς την Καλαμαριά δεσμεύτηκε πως θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2025. «Σήμερα το ποσοστό ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου έργου είναι 89,4%», πρόσθεσε. Ο κ.Σταϊκούρας υπογράμμισε, επίσης, πως «υπάρχουν σημαντικές ανάγκες για να προχωρήσουμε σε ορθολογική, ρεαλιστική και αξιόπιστη πρόταση για επέκταση του Μετρό πρωτίστως προς τη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη».

Σχετικά με το Flyover ο υπουργός είπε πως «είναι πολύ καλό έργο για τη Θεσσαλονίκη», δηλώνοντας πως θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2027. «Ξέρω τη δυσπιστία που είχατε. Όχι τόσο για τη χρησιμότητα, όσο για τις δυσμενείς συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών. Το έργο θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2027 και χαίρομαι που βλέπετε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος ως προς την υλοποίηση του. Γιατί βλέπετε 250 άτομα και 80 βαρέα μηχανήματα να εργάζονται εκεί σε καθημερινή βάση. Συνεπώς πάμε να το τελειώσουμε, παρά τα εμπόδια, παρά τις πρόσκαιρες δυσκολίες που έρχονται από κάποιες συλλογικότητες και να το αποδώσουμε έγκαιρα στους πολίτες», είπε.

Υποστήριξε, δε, πως ενώ το έργο ξεκίνησε με επιβάρυνση της καθημερινότητας των πολιτών της τάξης του 40% «με συντονισμένες ενέργειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα μειώθηκε σήμερα στο 25%», όμως, «αυτό δεν είναι αντικείμενο θριαμβολογίας, είναι αντικείμενο να εργαστούμε πιο σκληρά, πιο μεθοδικά για να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο αυτές τις δυσμενείς συνέπειες».


Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Σταϊκούρας εξέθεσε αναλυτικά την πρόοδο που συντελείται σε μια σειρά έργων, τα οποία ολοκληρώνονται ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης στη Βόρεια Ελλάδα, στα εξής πεδία:

· Μετρό Θεσσαλονίκης

· Flyover

· Σιδηροδρομικά έργα

· Οδικά έργα

· Αστικές συγκοινωνίες

· Αντιπλημμυρικά έργα

· Άλλες υποδομές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *