Cupra: Μεγάλος χορηγός του 37ου America Cup 

H Cupra ανοίγει τα πανιά της και σε άλλους τομείς, όπως το διάσημο America Cup που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη, τον Αύγουστο του 2024.


Το 2024 η πρωτεύουσα της Καταλονίας θα φιλοξενήσει, εκτός από το Γκραν Πριν του Μοντμελό που διεξάγεται κάθε χρόνο, την επιτομή των ιστιοπλοϊκών αγώνων παγκοσμίως, το διάσημο America Cup, που θα έχει έδρα τη Βαρκελώνη για πρώτη φορά στην ιστορία των 172 ετών του.

Η ισπανική εταιρεία αποκάλυψε στην είσοδο της Μπαρτσελονέτα, τον Cupra Cube, έναν κύβο, που σε συνεργασία με την Omega, επίσημο χρονομέτρη του αγώνα, μετρά αντίστροφα μέχρι την έναρξη του αγώνα στις 22 Αυγούστου του 2024. Η Cupra ονομάζει ονόμασε την αντίστροφη μέτρηση, «Two Dreams – One Countdown», καθώς παράλληλα με την έναρξη του αγώνα, θ’ αποκαλυφθούν και οι φωτογραφίες του επίσημου αυτοκινήτου του America Cup, του Cupra Terramar.

Το  νέο Cupra Terramar είναι ένα σπορ ηλεκτρικό SUV, που θ’ αποτελέσει έναν ακόμα πόλο έλξης του αγώνα, που διαρκεί περίπου δύο μήνες, καθώς η λήξη του προσδιορίζεται τον Οκτώβριο. Δεν είναι δηλαδή ένας απλός ιστιοπλοϊκός αγώνας, αλλά πρόκειται για έναν μαραθώνιο, που δοκιμάζει στα όρια τους πληρώματα και σκάφη.

Σύμφωνα με τον Γουέιν Γκρίφιθς, CEO της Cupra, η Βαρκελώνη αποτελεί το ιδανικό μέρος για να διεξαχθεί το 37ο America Cup και να γίνει το παγκόσμιο επίκεντρο των αθλητικών γεγονότων και συνέχισε δηλώνοντας πως στην Cupra είναι πολύ περήφανοι που θα είναι χορηγοί ενός τόσο μεγάλου, παγκόσμιου γεγονότος.


Ο δε CEO του America Cup, Γκρεγκ Ντάλτον, δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τη συνεργασία με την ισπανική εταιρεία, καθώς η Cupra θα συνδέσει τον αγώνα με την πόλη της Βαρκελώνη και τους πολυάριθμους επισκέπτες της.


Το America Cup δεν διεξάγεται κάθε χρόνο, καθώς στην ιστορία των 172 ετών του, το επόμενο θα είναι μόλις το 37ο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *