Τι τρέχει με τον Ερντογάν; Η Άγκυρα διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει υποστεί έμφραγμα

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την υγεία του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρουσίασε αδιαθεσία προ ημερών, ακυρώθηκαν οι εμφανίσεις του και είναι… εξαφανισμένος.


Χθες (26.4.2023) κυκλοφόρησαν σενάρια πουν ανέφεραν ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο λίγες εβδομάδες πριν τις κρίσιμες εκλογές για την επανεκλογή του.

Η Άγκυρα πάντως, έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια αυτά.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιες αβάσιμες φήμες αναφορικά με την υγεία του προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν. Ο πρόεδρος θα παρακολουθήσει αύριο μέσω βιντεοσύνδεσης τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού» στο Άκουγιου, ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν στο Twitter.

«Καμία παραπληροφόρηση δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο τουρκικός λαός στέκεται στο πλευρό του ηγέτη του και ο Ρ. Τ. Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ετοιμάζονται να νικήσουν στις εκλογές της 14ης Μαϊου», πρόσθεσε.


Από την τουρκική προεδρία τονίστηκε ακόμη ότι οι ισχυρισμοί σε κάποιους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ερντογάν «υπέστη καρδιακή προσβολή και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο» δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.


Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν  και ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ ο οποίος μίλησε για «ανήθικες ψευδείς ειδήσεις» από κάποια ξένα ΜΜΕ για την υγεία του Τούρκου προέδρου.

«Ο πρόεδρός μας είναι στο καθήκον. Μετά από μια μικρή ανάπαυση θα συνεχίσει το πρόγραμμά του με τον ίδιο τρόπο», ανέφερε ο Τσελίκ στο Twitter.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *