Nemo: Οι «σπόντες» για το κλίμα στη Eurovision φέτος και το τραγούδι που θέλει να βγάλει με τη Σάττι


Το Nemo εκπροσώπησε την Ελβετία στη Eurovision 2024 με το τραγούδι «The Code», κερδίζοντας την πρωτιά με συνολικά 591 βαθμούς και επαληθεύοντας τα στοιχήματα όλου του προηγούμενου διαστήματος που το θεωρούσαν ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον φετινό 68ο διαγωνισμό μουσικής.


Δεδομένου του μάλλον «πολεμικού» κλίματος που επικράτησε στη φετινή Eurovision και ύστερα από όλες τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη συμμετοχή του Ισραήλ, ήταν εύλογο να τεθεί μια σχετική ερώτηση στο Nemo που δεν «μάσησε» καθόλου τα λόγια του γύρω από όλα όσα είδαμε να συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Μάλμε.

«Ήταν μια έντονη εμπειρία και όχι ευχάριστη σε όλη της τη διαδρομή. Υπήρξαν πράγματα που δεν είχαν σχέση με την αγάπη και την ενότητα και αυτό με στεναχώρησε πάρα πολύ, αλλά ταυτόχρονα υπήρχε και πολλή αγάπη εδώ. Συναντήθηκαν διαφορετικές κουλτούρες, ενώ ήρθαμε κοντά πολλοί άνθρωποι γεμάτοι θετική διάθεση και αγάπη για τη μουσική. Με γέμισε ελπίδα το να ξέρω ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο.

Πρέπει να ρωτήσουμε τους εαυτούς μας ποια πράγματα θέλουμε να βγούμε μπροστά και θέλω να πιστεύω ότι η Eurovision θα συνεχίσει και ότι μπορεί να υπερασπιστεί την ειρήνη και την αγάπη. Βέβαια, πιστεύω ότι αυτό θέλει πολλή δουλειά ακόμα», είπε χαρακτηριστικά το Nemo.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς νιώθει που είναι το πρώτο non binary άτομο που κερδίζει στα χρονικά της Eurovision, δεν έκρυψε πως θέλησε να βγει μπροστά για χάρη όλων των non binary άτομα ανά τον κόσμο που στην καθημερινότητά τους δεν εισπράττουν τη συμπόνια που θα έπρεπε από τους συνανθρώπους τους.


Μάλιστα, όταν του επεσήμαναν πως οι διοργανωτές δεν επέτρεψαν σε άτομα να μπουν στο στάδιο με τη σημαία της non binary κοινότητας, αλλά τα έδιωξαν, το Nemo δεν έκρυψε πως και εκείνο με τη σειρά του την έβαλε μέσα κρυφά για την παρέλαση των σημαιών.

«Την έβαλα στα κρυφά επειδή η Eurovision μου είπε “όχι”, αλλά εγώ το έκανα ούτως ή άλλως. Ελπίζω και άλλα άτομα να έκαναν το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά το Nemo, κάνοντας λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» από πλευράς διοργάνωσης και σχολιάζοντας όλο νόημα πως «ίσως η Eurovision θέλει λίγο “φτιάξιμο”».

Μεταξύ άλλων, το Nemo μίλησε για τις «φιλίες ζωής» που πιστεύει ότι έκανε στο Μάλμε, αναφέροντας ειδικά τη Μαρίνα Σάττι και λέγοντας πως θα ήθελε να ηχογραφήσει ένα τραγούδι μαζί της και σίγουρα να έρθει κάποια στιγμή στην Αθήνα για να «παρτάρει».

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *