Η λαμπερή μέρα του διάφανου προγράμματος της ΝΔ και η σκοτεινή νύχτα των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ με την κρυφή ατζέντα


Οι Αμερικανοί λένε ότι δεν πρέπει να αφήνεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάει μια όμορφη ιστορία, που αφηγείσαι. Όταν όμως, το όλο θέμα περνάει υπό το πρίσμα της πολιτικής, τότε όλα αλλάζουν. Κι όταν αυτή η λεπτομέρεια είναι ψέμα κι όταν αυτές οι λεπτομέρειες κρύβουν φορο-επιδρομές τότε τα πράγματα αλλάζουν. Πάρτε παράδειγμα τα προγράμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυριανές (21.5.2023) εκλογές.


Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι διάφανο σαν το φως της ημέρας. Οχι, δεν είναι υπερβολή αυτό. Τα πράγματα είναι καθαρά στις εξαγγελίες της ΝΔ.

Για το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει το ίδιο, διότι εκείνο μοιάζει με σκοτεινή νύχτα. Μα πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τα σκοτεινά σημεία του; Πως να εξηγήσει την κρυφή ατζέντα που κρύβεται πίσω από το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Αν θυμηθούν όλοι τι έχει γίνει τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές και φυσικά αν διαβάσουν και τα δυο προγράμματα θα τα καταλάβουν όλα και θα ξεκαθαρίσει στο μυαλό τους ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέμματα. Ποιος έχει κρυφές ατζέντες, ποιος τάζει λαγούς με πετραχήλια και ποιος εξαγγέλει αυτά που ξέρει ότι μπορεί να δώσει κι αυτός που ξέρει τι πρέπει να γίνει για να μην βρεθεί ξανά η χώρα μπροστά στο ναυάγιο και τον εφιάλτη των μνημονίων.

Το σοβαρό και στοιχειοθετημένο πρόγραμμα της ΝΔ και το έργο που έγινε


Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξαν τα πάντα στην Ελλάδα την 4ετία που είχαν το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους. Το τοπίο της καμμένης γης και της ανέχειας άλλαξε 100%. Η χώρα από φτωχός συγγενής, έγινε πρωταθλήτρια σε πολλούς τομείς. Την οικονομία, τις επενδύσεις, την μείωση της ανεργίας, την τιθάσευση του πληθωρισμού.

Τα νοικοκυριά ανακουφίστηκαν με πολλά μέτρα, όπως το market pass, το fuel pass, τα Καλάθια του Άδωνι Γεωργιάδη, ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε, φόροι μειώθηκαν, τεράστιες ξένες επενδύσεις ήρθαν στην Ελλάδα από ξένους επιχειρηματικούς κολοσσούς και ξένα funds.

Αναστήθηκαν επιχειρήσεις που είχαν πεθάνει (π.χ. Ναυπηγεία Ελευσίνας), ο κόσμος βρήκε δουλειές. Ξεκίνησαν εμβληματικά έργα όπως το Ελληνικό. Το στοιχειωμένο Μετρό της Θεσσαλονίκης φτάνει στο τέλος του.

Η περιφέρεια ενισχύθηκε. Η οικονομία αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Για πρώτη φορά φέτος η κυβέρνηση πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα.

Οι νέοι μπορούν να αποκτήσουν στέγη με χαμηλότοκα δάνεια. Οι ελληνικές τράπεζες δέχτηκαν να παγώσουν τα επιτόκια δανείων για 1 χρόνο. Οι εισφορές μειώθηκαν. Ο κατώτατος μισθός ανέβηκε. Το κράτος – ταλαιπωρία αποτελεί παρελθόν, καθώς η ψηφιοποίηση άλλαξε το τοπίο, κατήργησε τις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες, έκανε εύκολη τη ζωή του πολίτη.

Αυτά είναι ελάχιστα από τα όσα έγιναν. Μα το πιο σημεντικό είναι ότι έγιναν εν μέσω μιας τρομακτικής θύελλας που ξέσπασε στον πλανήτη, είτε μέσα από την πανδημία, είτε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεν πάει τη χώρα στο γκρεμό

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη 4ετία είναι προσαρμοσμένο μέσα στη λογική της προηγούμενης διακυβέρνησης. Δεν έχει τρελλές και φυσικά ψεύτικες εξαγγελίες που θα μπορούσαν να βάλουν σε κίνδυνο την πορεία της χώρας. Ακολουθεί εκείνη την παροιμία που λέει: «Να απλώνεις τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει φυσικά νέα μέτρα ανακούφισης για τον κόσμο. Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ στο τέλος της 4ετίας, επιδόματα στις οικογένειες με παιδιά κ.α.

Μα πάνω απ’ όλα, το πρόγραμμα διακατέχεται από πνεύμα σύνεσης και σοβαρότητας που εξασφαλίζουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία και δεν θα βρεθεί ξαφνικά σε γκρεμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κακό παρελθόν, η κοστολόγηση και η ωμή ομολογία Κατρούγκαλου που ξεσκέπασε την κρυφή ατζέντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το προεκλογικό πρόγραμμά του έταξε τα πάντα στους πάντες. Όταν όμως, η ΝΔ ζήτησε να κοστολογηθεί το πρόγραμμά του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τον… κουφό. Και φυσικά δεν δέχτηκε να κοστολογηθεί το πρόγραμμά του, το οποίο η ΝΔ αποκάλυψε ότι φτάνει τα 83 δισ., ποσό που θα ανατινάξει την οικονομία και θα φέρει ξανά τα φαντάσματα των μνημονίων.

Και μέσα σε όλα αποκαλύφθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κρυφή ατζέντα και ετοίμαζε φορο-επιδρομή αν θα έπαιρνε την εξουσία.

Το κρυφό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ξεσκέπασε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όλα έγιναν πριν 3 μέρες όταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του Blue Sky με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πίεσε στα άκρα τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον ανάγκασε να κάνει την μεγάλη και ωμή ομολογία για την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναφέρει τις κρατήσεις 20% υπέρ ΕΦΚΑ στους ελεύθερους επαγγελματίες, κάτι που κατέστρεψε πολλούς ανθρώπους, αλλά να επαναφέρει και το 100% προκαταβολής του φόρου, αν βέβαια κερδίσει τη μάχη της κάλπης και επανέλθει στην εξουσία.

Ο Κατρούγκαλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να επαναφέρει το 20% κρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και την προκαταβολή 100% του φόρου, την οποία ο τέως υπουργός είπε ότι την θεωρεί «απολύτως δίκαιο μέτρο».

Αμέσως ξέσπασε θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κατρούγκαλος έκανε κωλοτούμπα και είπε ότι οι δηλώσεις του αποτελούν προσωπικές απόψεις. Ο Τσίπρας, πάντως, τον… καρατόμησε και τον έθεσε εκτός εκλογών.

Στην Κουμουνδούρου ξέσπασε θύελλα και το κόμμα έγινε άνω, κάτω. Η κρυφή ατζέντα αποκαλύφθηκε και όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κατρούγκαλος ήταν απλά «μαρτυριάρης» και είπε όσα έκρυβε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το άνοιγμα στη Χρυσή Αυγή

Μέσα σε όλα ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε ακάθεκτος τα… αυτογκόλ. Έκανε άνοιγμα ακόμα και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Μα το πιο σημαντικό ενόψει της απόφασης του κόσμου για το τι θα ψηφίσει είναι να θυμηθούν όλοι τι είχε γίνει επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο είχε πληγωθεί η Ελλάδα, η οικονομία, ο κόσμος, οι εργαζόμενοι. Πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν από τους φόρους και την αύξηση των εισφορών. Πόσος κόσμος έμεινε χωρίς δουλειά. Πόσος κόσμος είδε τον ΣΥΡΙΖΑ να βάζει φωτιά στο βιος του.

Να θυμηθεί ο κόσμος πόσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα μνημόνια που ο κ. Τσίπρας έλεγε πως θα έσκιζε και θα καταργούσε με έναν νόμο; Το δημοψήφισμα; Τις Πρέσπες; Τις κωλοτούμπες στα θέματα των εξοπλισμών των ενόπλων δυνάμεων; Ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

Ατελείωτη ομως, δεν είναι η υπομονή του κόσμου, που αναζητάει ένα καλύτερο αύριο και ένα στιβαρό χέρι στο τιμόνι της χώρας. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με διαφορά στις αυριανές εκλογές.

Βέβαια, αύριο θα φανούν όλα. Κοντός ψαλμός αλληλούια…  

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *