Εντι Ράμα: Αστακός η Αθήνα για την επίσκεψη Ράμα – Το σχέδιο της ΕΛΑΣ


Το θρίλερ με την πολυσυζητημένη άφιξη του Έντι Ράμα στη χώρα μας έληξε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και ο Αλβανός πρωθυπουργός θα μιλήσει εν τέλει στο Κλειστό Γαλατσίου σήμερα το πρωί, μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του. Και μπορεί η επίσκεψη να χαρακτηρίζεται ιδιωτική, με δεδομένο ότι δεν θα έχει καμία επίσημη επαφή, ο κ. Ράμα όμως θα περιβάλλεται από ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία και θωρακισμένο όχημα, ενώ ισχυρή θα είναι και η αστυνομική παρουσία στο Γαλάτσι, προκειμένου να αποφευχθούν τα παρατράγουδα.


Ο Έντι Ράμα φτάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησής του και ακολούθως μεταβαίνει στο Γαλάτσι. Η ομιλία του είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 και αναμένεται να επιστρέψει στα Τίρανα το απόγευμα. Ηδη από χθες, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι ταξίδευσαν από την Αλβανία προς την Ελλάδα για να δώσουν το παρών στην ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού στο Κλειστό του Γαλατσίου.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός νωρίς το πρωί έκανε ανάρτηση με συρτάκι στο facebook προβάλλοντας την εκδήλωση στην Αθήνα 

Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

Για την επίσκεψη του Εντι Ράμα η Αστυνομία έχει θέσει σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με στόχο να αποτραπεί οποιαδήποτε ένταση από άτομα αντίθετα στην επίσκεψη του αλβανού πρωθυπουργού. Το σχέδιο περιλαμβάνει:

  • 1.000 αστυνομικούς (ΔΙ.ΑΣ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ)
  • Ελικόπτερα
  • Εκπαιδευμένους σκύλους
  • Drones
  • Ενίσχυση δικτύου πληροφοριών

«Ακυρη και αχρείαστη η ομιλία του»

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο, Κώστας Λάβδας, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα.


«Βεβαίως και θα έπρεπε να επιτρέψουμε στον κ. Ράμα να έρθει στην χώρα μας. είναι μία ιδιωτική επίσκεψη, είμαστε μία δημοκρατική χώρα, δεν μπορούμε να πούμε στον πρωθυπουργό της Αλβανίας να μην έρθει. Η ομιλία του είναι προφανώς άκυρη και αχρείαστη, το τοποθέτησαν σωστά ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ» είπε.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία σημαντική υποσημείωση. Η Αλβανία έχει μπροστά της έναν δρόμο για την ένταξή της στην ΕΕ. Πρέπει να γίνει σαφές στην αλβανική κυβέρνηση πως η Ελλάδα θα βγάζει συμπεράσματα, δεν είναι διμερές το θέμα. Βγάζει συμπεράσματα σχετικά με το κράτος δικαίου στην Αλβανία, σε σχέση με το επίπεδο καλής γειτονίας ή μη. Τα συμπεράσματα αυτά, η Ελλάδα θα τα αξιοποιήσει. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος για την Αλβανία», σημείωσε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *