Βρετανία: Τρία παιδιά νεκρά και οκτώ τραυματίες ο απολογισμός της επίθεσης σοκ με μαχαίρι από 17χρονο σε εκδήλωση χορού – Πέντε παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση


Η Βρετανία ζει ακόμα υπό την βαριά σκιά της επίθεσης σοκ που έκανε 17χρονος με μαχαίρι σε σχολή χορού στην πόλη Σάουθπορτ. Ο τραγικός απολογισμός ήταν 3 νεκρά παιδιά και 8 τραυματίες. Μάλιστα πέντε από τα παιδιά που είναι τραυματισμένα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Η αστυνομία συνέλαβε τον 17χρονο δράστη και ψάχνει το κίνητρο που τον έκανε να μπει στο κτίριο κατά την διάρκεια μαθήματος χορού με θέμα την Αμερικανίδα σταρ Τέιλορ Σουίφτ και να προκαλέσει αληθινό λουτρό αίματος.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο που να διαφωτίζει τα κίνητρα του δράστη και επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος μπήκε στο κτίριο και άρχισε να χτυπά με μαχαίρι τα παιδιά που συμμετείχαν στο μάθημα.

Το δρώμενο είχε παρουσιαστεί από τους διοργανωτές στα κοινωνικά μέσα ως μάθημα χορού και γιόγκα με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ, που έδωσε σειρά συναυλιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο και θα κλείσει με συναυλία στο Λονδίνο τον Αύγουστο την ευρωπαϊκή της περιοδεία.


«Δυστυχώς, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα τρίτο παιδί απεβίωσε ως αποτέλεσμα των τραυμάτων που υπέστη σε επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ χθες το πρωί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ. «Το εννιάχρονο κορίτσι πέθανε στο νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα παιδιά που πέθαναν χθες ήταν κορίτσια ηλικίας έξι και επτά ετών. Άλλα οκτώ παιδιά υπέστησαν μαχαιριές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και πέντε από αυτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *