Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι κατέρριψε πάνω από 100 ουκρανικά drones κατα την διαρκεια της νύχτας


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκαν πάνω από εκατό ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από το έδαφος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε επιδρομές που κατ’ αυτό προκάλεσαν περιορισμένες ζημιές, πάντως όχι θύματα.


«101 ουκρανικά drones (…) αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία», ανέφερε το υπουργείο μέσω Telegram.

Τα 43 από αυτά καταστράφηκαν στους αιθέρες της περιφέρειας Μπριάνσκ (δυτικά), που γειτονεύει με την Ουκρανία. Η αυτοδιοίκηση διαβεβαίωσε πως κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα, ούτε ζημιές.

Άλλα 18 καταστράφηκαν στην Κρασναντάρ (νοτιοδυτικά), περιφέρεια που γειτονεύει με την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της, τον Βενιαμίν Καντράτιεφ, η πτώση συντριμμιών drone προκάλεσε «πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε σε εκρηκτικά» στην περιοχή Τιχαρέτσκι. Κάτοικοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα, πάντως δεν αναφέρθηκε κάποια ζημιά, πρόσθεσε μέσω Telegram.


Η Μόσχα το τελευταίο διάστημα ανακοινώνει σχεδόν καθημερινά καταρρίψεις δεκάδων drones της Ουκρανίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *