Το Κρεμλίνο προειδοποιεί την Δύση με «επώδυνη» απάντηση για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας

Tην ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη γυμνάσια για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί με οδυνηρή απάντηση την Δύση, για την «εγκληματική» της απόπειρα να ενισχύσει με 50 δισεκατομμύρια την Ουκρανία από τα επιτόκια που αποφέρουν τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μίλησε ιδιαίτερα απειλητικά για την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς να αποκλείει «επώδυνη» απάντηση της Μόσχας, καθώς 185 δισ. ευρώ έχουν παγώσει από τη Euroclear, μια στο Βέλγιο που δίνει έναν κυρίαρχο ρόλο στην Ευρώπη για τη χρήση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που ανέρχονται σε 300 δισ. ευρώ και αποδίδουν έσοδα τριών δισ. ευρώ τον χρόνο. Περιουσιακά στοιχεία εκτός από την Ευρώπη βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και την Ελβετία.

Η G7, η Ομάδα των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη που συναντώνται στην Ιταλία κατέληξαν σε “πολιτική συμφωνία” σχετικά με τη χρήση των τόκων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν παγώσει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ώστε να αποδεσμευθούν 50 δισ. δολάρια για την Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *