Πολωνία: Σκληραίνει τη στάση της στο μεταναστευτικό – Προωθεί την αναστολή παροχής καθεστώτος ασύλου


Η Πολωνία εμμένει στην απόφασή της για προσωρινή αναστολή παροχής καθεστώτος ασύλου σε όσους περνούν τα σύνορα από τη γειτονική της Λευκορωσία,


Όπως διακαιολογεί την απόφαση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας Maciej Duszczyk, η γειτονική Λευκορωσία προσπαθεί να κατευθύνει μεγάλο αριθμό μεταναστών στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.
«Οι πληροφορίες που έχουμε για διάφορα σενάρια που αναπτύσσονται στη Λευκορωσία και τη Ρωσία δικαιολογούν μια τέτοια δικλείδα ασφαλείας», είπε ο Duszczyk στο TVN24.

Ο Πολωνός αξιωματούχος πρόσθεσε, ότι η Λευκορωσία σχεδιάζει να πυροδοτήσει «μια καυτή συνοριακή και μεταναστευτική κρίση» αναγκάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να κατευθυνθούν προς τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Πολωνία.

Η κυβέρνηση Τουσκ παρουσίασε νέα στρατηγική αντιμετώπισης της μετανάστευσης στις 15 Οκτωβρίου, δύο μόλις ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Αναμένεται να ζητήσει από την Ε.Ε να επικυρώσει την απόφασή της για προσωρινή αναστολή παροχής καθεστώτος ασύλου σε όσους περνούν τα σύνορα από τη γειτονική της Λευκορωσία, καταγγέλλοντας τη Ρωσία για «εργαλειοποίηση» του μεταναστευτικού.


Παρά την κατασκευή φράχτη ύψους 5,5 μέτρων και την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης κατά μήκος των πολωνικών συνόρων, οι μετανάστες εξακολουθούν να προσπαθούν καθημερινά να περάσουν παράνομα τα σύνορα .
Από την αρχή του έτους, η πολωνική συνοριακή αστυνομία έχει ήδη καταγράψει περίπου 28.000 τέτοιες απόπειρες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *