Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Ισραήλ είπε σε στρατιώτες να προετοιμαστούν για μια πιθανή χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο


Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ άφησε να εννοηθεί ότι ετοιμάζεται χερσαία επιχείρηση και είπε σήμερα σε στρατιώτες ότι τα αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο θα συνεχιστούν, ώστε να καταστραφούν οι υποδομές της Χεζμπολάχ και να προετοιμαστεί το έδαφος για μια πιθανή χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων.


«Ακούτε τα τζετ από πάνω μας; Χτυπάμε όλη την ημέρα», είπε ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί απευθυνόμενος σε στρατιώτες μιας μονάδας τεθωρακισμένων στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του στρατού. «Αυτό γίνεται για να προετοιμαστεί το έδαφος για μια πιθανή είσοδό σας (σ.σ. στον Λίβανο) και να συνεχίσουμε να προσβάλουμε τη Χεζμπολάχ», πρόσθεσε.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός, ο Χαλεβί δηλώνει στους στρατιώτες ότι ο στόχος είναι «ξεκάθαρος: να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βορρά με ασφάλεια. Για να γίνει αυτό, προετοιμάζουμε την ανάπτυξή της κίνησής μας (…) την είσοδό σας εκεί, την αντιπαράθεση με τους άνδρες της Χεζμπολάχ που θα δουν τι είναι οι επαγγελματίες, οι πολύ ικανοί και έμπειροι στρατιώτες».

«Είστε πολύ πιο ισχυροί από αυτούς, πολύ πιο έμπειροι από αυτούς, διεισδύετε στο εσωτερικό και καταστρέφετε τον εχθρό εκεί», πρόσθεσε ο στρατηγός.

Στα σενάρια για χερσαία επιχείρηση έδωσε τροφή πιο νωρίς η απόφαση του ισραηλινού στρατού να επιστρατεύσει άλλες δύο ταξιαρχίες εφέδρων που θα ανατεθούν στα βόρεια σύνορα «για επιχειρησιακές δραστηριότητες».


Η κίνηση αυτή στα σύνορα με τον Λίβανο «θα επιτρέψει τη συνέχιση της μάχης εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, την άμυνα του κράτους του Ισραήλ, και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε οι κάτοικοι του βορείου Ισραήλ να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε πως 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα 25/9/2024 σε ισραηλινές επιδρομές σε διάφορες κοινότητες, ορισμένες από τις οποίες σε ορεινές περιοχές εκτός των θεωρούμενων προπυργίων της Χεζμπολάχ.

Τα αεροπορικά πλήγματα συνεχίζονται στον Λίβανο για τρίτη ημέρα, ενώ η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ εκτόξευσε σήμερα για πρώτη φορά βαλλιστικό πύραυλο προς το Τελ Αβίβ.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *