Ουκρανία: Έξι νεκροί σε ρωσικά πλήγματα, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικά πλήγματα σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας, και ο απολογισμός του βομβαρδισμού υπεραγοράς στο Χάρκοβο αυξήθηκε σε 19 νεκρούς, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες περιφερειακές ουκρανικές αρχές.


Στην περιοχή του Ντονέτσκ, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 12 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς του ρωσικού στρατού, δήλωσε σήμερα το πρωί μέσω Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Βάντιμ Φιλάτσκιν.

Αρκετές κατοικίες και μη στρατιωτικά κτίρια υπέστησαν «ζημιές», διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Στην περιοχή του Χαρκόβου, «ένας άνδρας 40 ετών», τραυματίστηκε σε ρωσικό βομβαρδισμό που προκάλεσε πυρκαγιά σε αγρόκτημα, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.

Στην περιοχή του Σούμι, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ρωσική πυραυλική επίθεση προκάλεσε δύο θανάτους και τρεις τραυματισμούς, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.


Νοτιότερα, στην περιοχή της Χερσώνας, την προσάρτηση της οποίας έχει κηρύξει η Ρωσία χωρίς να την ελέγχει στο σύνολό της, «ένας άνθρωπος σκοτώθηκε λόγω της ρωσικής επιθετικότητας», δήλωσε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Προκούντιν.


Ο απολογισμός του ρωσικού πλήγματος στις 25 Μαΐου σε υπεραγορά με υλικά ιδιοκατασκευών στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, αυξήθηκε στους 19 νεκρούς, ύστερα από τον θάνατο στο νοσοκομείο ενός εργαζομένου στο κατάστημα που νοσηλευόταν με πολλαπλά εγκαύματα, σύμφωνα με τον τοπικό εισαγγελέα.

Το Χάρκοβο αποτελεί σχεδόν καθημερινά στόχο ρωσικών βομβαρδισμών που προέρχονται κυρίως από το ρωσικό έδαφος πλέον. Στην ομώνυμη περιοχή, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν στις αρχές Μαΐου επίθεση, κερδίζοντας έδαφος απέναντι στον ουκρανικό στρατό που αντιμετωπίζει δυσκολίες, με το Κρεμλίνο να υπόσχεται να ανταπαντήσει στις ουκρανικές επιθέσεις στο έδαφός της.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *