Ουκρανία: Δολοφονήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι σε δρόμο στην Λβιβ η πρώην βουλευτή της Ιρίνα Φάριον – Ήταν γνωστή για τις εκστρατείες της κατά της ρωσικής γλώσσας


Άγνωστος άνδρας δολοφόνησε με πιστόλι σε δρόμο της Λβιβ τηνεθνικίστρια, πρώην μέλος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, γνωστή για τις κραυγαλέες εκστρατείες της υπέρ της ουκρανικής γλώσσας, Ιρίνα Φάριον.


Ο άνδρας πυροβόλησε την 66χρονο σε δρόμο και το θανάσιμο πλήγμα την βρήκε στο κεφάλι.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Οι αρχές της Ουκρανίας χαρακτηρίζουν την υπόθεση «απόπειρα ανθρωποκτονίας», όπως είπε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Ιχόρ Κλιμένκο. «Το θύμα είναι σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή της», πρόσθεσε λίγα λεπτά μετά τον τραυματισμό της Φαριόν από σφαίρα στο κεφάλι.

Ωστόσο σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης η πρώην Ουκρανή βουλευτής και γλωσσολόγος υπέκυψε στα τραύματά της στο Λβιβ στις 19 Ιουλίου, ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε. Την είδηση επιβεβαίωσε τόσο ο κυβερνήτης της ουκρανικής πόλης Μαξίμ Κοζίτσκι, όσο και ο δήμαρχος του Λβιβ Άντριι Σαντόβι.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε ανακοινώσει ότι ενημερώνεται τακτικά για τις έρευνες για τη σύλληψη του ενόπλου και καταδίκασε κάθε μορφή βίας.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *