Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Πάφο – Εκκενώθηκαν χωριά

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγεια  μέσα πυρόσβεσης, για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε μετά το μεσημέρι της Τρίτης στην επαρχία Πάφου.


Από την πυρκαγιά που επεκτάθηκε με μεγάλη ταχύτητα, κάηκαν ολοκληρωτικά τρία σπίτια στο χωριό Ψάθι και τουλάχιστον έξι υπέστησαν ζημιές. Τα χωρία Πολέμι Ψάθι, Χούλου, Λεμόνα και Κούρτακα έχουν εκκενωθεί σύμφωνα με το sigmalive..

Ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής ανέφερε ότι κατά την πυρκαγιά  κινδύνευσαν ζωές αλλά δεν υπάρχει  πληροφόρηση για οποιοδήποτε τραυματισμό. Ανέφερε επίσης ότι αύριο το πρωί αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο  τρία εναέρια μέσα πυρόσβεσης από την Ιορδανία και δυο από την Ελλάδα.

Για τον συντονισμό των προσπαθειών κατάσβεσης της πυρκαγιάς έχει τεθεί σε λειτουργία το Κέντρο Συντονισμού,  Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα.

Επι τόπου έφτασε στις επτά και 30 το απόψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μόλις επέστρεψε από την Ιορδανία, όπου συμμετείχε σε σύνοδο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.


Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε  από τους Υπουργούς Άμυνας, Δικαιοσύνης και Γεωργίας, που βρίσκονται στο Κέντρο, για την κατάσταση της πυρκαγιάς και τις προσπάθειες κατάσβεσης.


Έδωσε επίσης οδηγίες να γίνουν διευθετήσεις για την εξεύρεση απόψε  στέγης για όσους τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημίες ή για λόγους ασφαλείας δεν μπορούν να διανυκτερεύσουν σε αυτά.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η πυρκαγιά αναγνωρίστηκε από πτητικό μέσο του Τμήματος Δασών μέσα στο πλαίσιο της καθημερινής έρευνας που γίνεται. «Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτή τη στιγμή, αλλά φαίνεται, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχα από τις συνομιλίες που σας είπα, ότι προήλθε από παράνομο σκυβαλότοπο».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *