O Κιρ Στάρμερ παρέλαβε την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης από τον βασιλιά Κάρολο (video)

Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Μπάκιγχαμ, μετά τη σαρωτική νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές.


Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βικτόρια, ο 61 ετών, πρώην δικηγόρος ειδικευμένος στα ανθρώπινα δικαιώματα, που εισήλθε στην πολιτική πριν από μόλις 9 χρόνια, έγινε δεκτός νωρίτερα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο Βασιλιάς Κάρολος του ζήτησε επισήμως να σχηματίσει κυβέρνηση και να γίνει πρωθυπουργός καθώς έλαβε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά τις εκλογές της 4 Ιουλίου. Ο Στάρμερ συνοδευόταν από την σύζυγό του, Βικτόρια και πλέον είναι και επίσημα ο 58ος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Νωρίτερα ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ υπέβαλε την παραίτησή του στον Βασιλιά.

Μετά τη συνάντηση με τον βασιλιά, ο Στάρμερ κατευθύνθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ, στην πρωθυπουργική κατοικία για να εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός.


Η πρώτη ομιλία του Κιρ Στάρμερ ως πρωθυπουργός


Σε ένα βήμα μπροστά σε πλήθος επευφημούντων στελεχών και υποστηρικτών των Εργατικών, ο Σράρμερ δήλωσε:

«Σας ευχαριστώ», είπε απευθυνόμενος στον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια ευχαρίστησε τον προκάτοχό του, Ρίσι Σούνακ χαιρετίζοντας το επίτευγμά του ως ο πρώτος Βρετανο-Ασιάτης πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Τώρα η χώρα μας ψήφισε αποφασιστικά υπέρ της αλλαγής, υπέρ της εθνικής ανανέωσης και της επιστροφής της πολιτικής στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος».


«Πρέπει να προχωρήσουμε μαζί».

Πρόσθεσε ότι αυτή η πληγή, αυτή «η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να επουλωθεί μόνο με πράξεις – όχι με λόγια – το ξέρω αυτό».

«Αλλά μπορούμε να κάνουμε μια αρχή σήμερα».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *