Ναυάγιο στη Σικελία: Έρευνα για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» ξεκίνησαν οι ιταλικές Αρχές – Εντοπίστηκε και η τελευταία σορός αγνοούμενου


Έρευνα για τη βύθιση του πολυτελούς ιστιοφόρου γιοτ στα ανοιχτά της Σικελίας, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, «ανοίγουν» οι ιταλικές Αρχές.


Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία του Τερμίνι Ιμερέζε, με επικεφαλής τον Αμπρότζιο Καρτόσιο, ερευνά γιατί το πολυτελές σκάφος ανατράπηκε στα ανοικτά των ακτών κοντά στο Παλέρμο λίγο πριν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ερευνητές εξετάζουν τα αδικήματα «ναυαγίου και πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας» – παρόμοια με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας στο Ηνωμένο Βασίλειο – κατά «αγνώστων προσώπων».

Για αύριο το πρωί έχει ανακοινωθεί συνέντευξη Τύπου από την εισαγγελία, κατά την οποία αναμένεται να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα βάσει του ιταλικού ποινικού κώδικα και όσοι κριθούν ένοχοι για πρόκληση ναυαγίου μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών.


Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες για το τελευταίο αγνοούμενο άτομο του ναυαγίου, τη 18χρονη Χάνα Λιντς, την κόρη του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λιντς, ο οποίος είχε οργανώσει το ταξίδι με το υπερπολυτελές γιοτ των 56 μέτρων και τελικά βρέθηκε νεκρός μέσα σε μία από τις καμπίνες.

Εντοπίστηκε το τελευταίο πτώμα αγνοούμενου

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορείς, βρέθηκε το τελευταίο πτώμα αγνοούμενου από το ναυάγιο στα ανοιχτά του Παλέρμο.

Πιθανότατα πρόκειται την κόρη του Βρετανού μεγιστάνα, Χάνα Λιντς, η οποία εξακολουθούσε να είναι αγνοούμενη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *